CELEBRITIES

Το νέο διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ: «Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα»


The Jennettes

9 Μαΐου 2020

Το νέο διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ: «Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα»

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανέλαβε να ενισχύσει το ηθικό των Βρετανών, που πλήττονται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουν την ελπίδα τους.

“Στην αρχή, οι προοπτικές φαίνονταν ζοφερές, η έκβαση μακρινή, το αποτέλεσμα αβέβαιο”, δήλωσε η βασίλισσα, μιλώντας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. “Αλλά συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι ο σκοπός ήταν δίκαιος και αυτή η πεποίθηση ήταν που μας έκανε να αντέξουμε. Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα, αυτό ήταν το μήνυμα της ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη”. Η ομιλία της βασίλισσας μεταδόθηκε από το BBC στις 20.00, δηλαδή την ακριβή ώρα που ο πατέρας του βασιλιάς Γεώργιος Ε’ μίλησε στο ραδιόφωνο το 1945.

Το συγκεκριμένο διάγγελμα είναι το δεύτερο τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 31.000 ανθρώπων στη Βρετανία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο. Η 8η Μαΐου είναι κατ’ εξαίρεση αργία στη Βρετανία, ώστε οι Βρετανοί να γιορτάσουν τη συνθηκολόγηση του ναζιστικού καθεστώτος απέναντι στους Συμμάχους, πριν από 75 χρόνια. Αλλά λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί ακυρώθηκαν και οι Βρετανοί κλήθηκαν να τιμήσουν την επέτειο στο σπίτι τους.

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.