CELEBRITIES

Το δικηγορικό γραφείο των Lady Gaga, Madonna κι άλλων celebrities έπεσε θύμα hackers


The Jennettes

13 Μαΐου 2020

Το δικηγορικό γραφείο των Lady Gaga, Madonna κι άλλων celebrities έπεσε θύμα hackers

To δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται νομικές υποθέσεις πολλών διασημοτήτων όπως της Lady Gaga, της Madonna, του Robert De Niro κι άλλων, έπεσε θύμα hackers.

Ο ιστότοπος της Grubman Shire Meiselas & Sacks είναι εκτός λειτουργίας και οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν 756 gigabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων και προσωπικών email. Οι hackers έδωσαν ως αποδεικτικό ένα απόσπασμα από συμβόλαιο της Madonna και απαιτούν λύτρα για να μην δώσουν στη δημοσιότητα και άλλα απόρρητα έγγραφα.

Έχουν επίσης δημοσιεύσει μια εικόνα που ισχυρίζονται ότι δείχνει τον κλεμμένο κατάλογο δεδομένων με φακέλους συγκεκριμένων διάσημων πελατών. Η δημοσίευση δείγματος κλεμμένων δεδομένων γίνεται συχνά ως τρόπος για να αποδειχθεί ότι έχει υπάρξει παραβίαση και να ασκηθεί πίεση σε ένα θύμα για να πληρώσει λύτρα.

jenny.gr

Η δικηγορική εταιρεία δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πέσει θύματα επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Έχουμε ειδοποιήσει τους πελάτες και το προσωπικό μας. Έχουμε προσλάβει εμπειρογνώμονες  που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα και εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων». Οι hackers γνωστοί ως REvil ή Sodinokibi έχουν στο παρελθόν επιτεθεί στην εταιρεία συναλλάγματος Travelex με ransomware τον Ιανουάριο.

Δείτε ακόμη: Τα ζευγάρια που ξεχωρίσαμε στο Met Gala 2019

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.