CELEBRITIES

Το μήνυμα της Reese Witherspoon για τον George Floyd: «Μιλήστε στα παιδιά σας για τον ρατσισμό πριν το κάνει άλλος»


29 Μαΐου 2020

Το μήνυμα της Reese Witherspoon για τον George Floyd: «Μιλήστε στα παιδιά σας για τον ρατσισμό πριν το κάνει άλλος»

Η υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd συντάραξε τον κόσμο. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του στις 25/5, στη Μινεάπολις, όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει και στη συνέχεια, ένας εκ των αστυνομικών, ο Ντέρεκ Τσόβιν, τον ακινητοποίησε και τον πίεσε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι θανάτου.

Για τον θάνατο του Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς έχουν προγραμματιστεί 152 διαδηλώσεις στην Αμερική, οι οποίες, μάλιστα, έχουν τη στήριξη του ίδιου του δημάρχου, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των social media. Πολλοί από αυτούς που πήραν θέση ανήκουν στο χώρο των celebrities, όπως η ηθοποιός Reese Witherspoon.

Η σταρ με μια ανάρτηση στο Instagram, αποκάλυψε ότι μίλησε στον 7χρονο γιο της, Tennessee James Toth, για τη δολοφονία του George Floyd και ζήτησε δημόσια από όλους τους γονείς, να μιλήσουν ανοιχτά στα παιδιά τους για τον ρατσισμό, τη βία και το φανατισμό, που υπάρχουν στον κόσμο, πριν προλάβει να το κάνει κάποιος άλλος.

«Χθες βράδυ, στο δείπνο, ο 7χρονος γιος μου με ρώτησε γιατί όλοι οι μεγάλοι ήμασταν τόσο ταραγμένοι. Του μιλήσαμε και του είπαμε τι συνέβη στον George Floyd. Το να είσαι μια λευκή μητέρα που προσπαθεί να εξηγήσει τον ρατσισμό και τον φανατισμό στον λευκό σου γιο, ο οποίος δεν κατάλαβε γιατί κάποιος θα συμπεριφερόταν έτσι σε έναν άλλο άνθρωπο, ήταν θλιβερό. Αλλά όχι τόσο θλιβερό, όσο το να είσαι το θύμα ενός από αυτά τα παράλογα, βίαια, αδίστακτα εγκλήματα. Ούτε καν τόσο θλιβερό, όσο να είσαι μια από τις οικογένειες που έχουν βιώσει το χαμό, την παρενόχληση και τις διακρίσεις σε καθημερινό επίπεδο. Ούτε καν τόσο θλιβερό, όσο να είσαι μια μητέρα που ζει με το φόβο του τι θα απογίνουν τα παιδιά της σε αυτόν τον κόσμο. Μεγάλωσε, πηγαίνοντας στην εκκλησία. Μας έμαθαν ότι είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του Θεού. Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Όλοι έχουμε το ίδιο αίμα. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι αυτή όπως διαπίστωσα, μεγαλώνοντας», έγραψε η ηθοποιός στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε.

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, «Δεν το θέλω αυτό για τα παιδιά μου, ούτε για τα δικά σας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για ό, τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Για αυτό που συνέβη στους George Floyd και Breonna Taylor και Ahmaud Arbery – και αμέτρητους άλλους – δεν μπορεί να μην υπάρξει δικαιοσύνη. Παρακαλώ, μιλήστε στα παιδιά σας για τον ρατσισμό, το δικαίωμα, τη μισαλλοδοξία και το μίσος. Εάν δεν τους μιλάτε, κάποιος άλλος θα το κάνει.

Όσον αφορά τα σχόλια: «Σας καλώ να μοιραστείτε αυτόν τον χώρο για ουσιαστική συζήτηση και όχι μίσος. Υπάρχει αρκετό μίσος στον κόσμο. Ελπίζω να είναι ένας χώρος για συζήτηση, κατανόηση, ανάπτυξη και ΑΓΑΠΗ. Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτά».

Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε η ηθοποιός υπάρχει γραμμένο το εξής μήνυμα: «Μην αγνοείς κάτι, επειδή σε κάνει να νιώθεις άβολα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.