CELEBRITIES

Η Cate Blanchett στο πλευρό των προσφύγων: «Η πανδημία θα έπρεπε να μας διδάξει ότι τα προβλήματα της ζωής δεν γνωρίζουν σύνορα»


The Jennettes

10 Ιουνίου 2020

Η Cate Blanchett στο πλευρό των προσφύγων: «Η πανδημία θα έπρεπε να μας διδάξει ότι τα προβλήματα της ζωής δεν γνωρίζουν σύνορα»

Μιλώντας στο περιοδικό Variety για το ειδικό τεύχος «Power of Women 2020», η Cate Blanchett, αποκάλυψε την ακτιβιστική της δράση στον Οργανισμό Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών UNHCR, κάτι με το οποίο ασχολείται ενεργά από το 2014. 

«Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες του UNHCR και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από 70 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν μετακινηθεί, ενώ 26 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες. Ζουν σε στρατόπεδα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον Covid 19, καθώς δεν μπορούν εξ ορισμού να τηρήσουν αποστάσεις ή και τις βασικές αρχές υγιεινής...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://instagram.com/p/CBOFQ2olET7/

«Είναι μία καταστροφική ωρολογιακή βόμβα που περιμένουμε να σκάσει. Ακόμα κι αν η Μ. Βρετανία για παράδειγμα, καταφέρει να ελέγξει την καμπύλη, η μετακίνηση των προσφύγων, ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να ζητήσουν καταφύγιο, θα μας φέρει αντιμέτωπους με δεύτερο και τρίτο κύμα πανδημίας...», πρόσθεσε. Η λύση δεν είναι αυτή που επέβαλε ο Donald Trump, κλείσιμο συνόρων και πάγωμα της ενίσχυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Πόσο, μα πόσο βραχυπρόθεσμο μέτρο. Μου φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο, ότι μπροστά σε μία πανδημία, ακόμα υπάρχει η πλάνη της "προστασίας των συνόρων", αντί να γίνει πασιφανές ότι τα παγκόσμια προβλήματα αντιμετωπίζονται με παγκόσμια αλληλεγγύη», τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

https://instagram.com/p/CBPfIrRFCwj/

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες δίνουν χρώμα στην εποχή του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.