CELEBRITIES

Ο Matthew McConaughey θέτει τη μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνουν όλοι οι λευκοί σήμερα


The Jennettes

11 Ιουνίου 2020

Ο Matthew McConaughey θέτει τη μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνουν όλοι οι λευκοί σήμερα

Ο θάνατος του George Floyd, ο τελευταίος σε μια σειρά από ατέρμονες επιθέσεις από την αστυνομία κατά μαύρων ανδρών και γυναικών, προκάλεσε ένα κύμα μιας πραγματικής αλλαγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάποιοι δωρίζουν χρήματα και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να μοιράζονται τους πόρους τους, άλλοι καλούν και στέλνουν email, και ακόμη περισσότεροι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Αλλά υπάρχει κι  ένας άλλος τρόπος για να πυροδοτηθεί η αλλαγή: να εξετάσουμε τις εσωτερικές μας προκαταλήψεις και να γίνουμε αρκετά συνειδητοποιημένοι ώστε να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των άλλων. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε «το λευκό μας προνόμιο» αναρωτιέται ο Matthew McConaughey για να ελαφρύνουμε το φορτίο των έγχρωμων;

Ο McConaughey κάθισε με τον Emmanuel Acho για να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση στο Instagram Live σχετικά με τον ρατσισμό και τις φυλές. «Ήρθα για να κάνω μια συζήτηση και ελπίζω να κάνω κι άλλο κόσμο να συζητήσει», εξήγησε ο McConaughey. «Ο τελικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η αλλαγή της σελίδας στην ιστορία μέσω κάποιων ορθών και δικαιολογημένων αλλαγών».

Τότε, ο ηθοποιός πήγε στην καρδιά του θέματος: «Κάποιος σαν εμένα, πώς μπορεί να γίνει καλύτερος ως άνθρωπος; Πώς μπορώ να πράττω καλύτερα ως άντρας; Πώς μπορώ να πράττω καλύτερα ως λευκός;" 

«Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, ώστε να μπορείς να δώσεις λύση», δήλωσε ο Acho στον McConaughey. «Μεμονωμένα, πρέπει να αναγνωρίσεις την σιωπηλή προκατάληψη, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι θα δεις έναν μαύρο και για οποιονδήποτε λόγο, θα τον δεις ως απειλή περισσότερο από τον λευκό. Μάλλον, επειδή η κοινωνία σου το είπε”. 

Οι λευκοί και οι μαύροι μπορούν όλοι να γίνουν σκληροί, αλλά οι λευκοί ποτέ δεν δυσκολεύτηκαν λόγω του χρώματος του δέρματος τους. Δεν είδα ποτέ αυτή την πλευρά του νομίσματος», παραδέχτηκε ο διάσημος ηθοποιός. «Γινόμαστε προκατειλημμένοι από τον τόπο και τον τρόπο που μεγαλώνουμε, και ούτε καν το καταλαβαίνουμε».

Για τον Acho, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένας θεσμός τόσο απαίσιος και διεισδυτικός όσο η δουλεία, είναι ακόμα άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών σήμερα. «Το επακόλουθο της δουλείας εξακολουθεί να πλήττει τους Αφροαμερικανούς. Συστηματική αδικία, κακά σχολικά συστήματα, καταστολή ψηφοφόρων".

«Μην αισθάνεστε ένοχοι», συμβουλεύει ο Acho. "Απλώς αναγνωρίστε".

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.