CELEBRITIES

Πώς κατάφερε η Bella Hadid κι έκανε το Instagram να της ζητήσει συγγνώμη - Το λάθος της πλατφόρμας


11 Ιουλίου 2020

Πώς κατάφερε η Bella Hadid κι έκανε το Instagram να της ζητήσει συγγνώμη - Το λάθος της πλατφόρμας

Η Bella Hadid έκανε έντονη κριτική στο Instagram καθώς αφαίρεσε φωτογραφία του αμερικανικού διαβατηρίου του πατέρα της, Mohammed Hadid, γιατί έγραφε πως έχει γεννηθεί στην Παλαιστίνη.

Την Τρίτη το μοντέλο μοιράστηκε πολλές φωτογραφίες μέσω stories της, που ισχυρίζεται ότι αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα. Ένα από τα posts της, έγραφε ότι "Ο μπαμπάς μου και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη" και λογοκρίθηκε γιατί παραβιάζει τους όρους του Instagram.

Η Bella Hadid κατηγορεί ευθέως το Instagram για bullying

"To Instagram αφαίρεσε το story μου που απλώς έλεγε ότι ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στην Παλαιστίνη" είπε στα 31.4 εκατομμύρια των followers της με ένα screenshot από το μήνυμα που εξηγεί γιατί το post αφαιρέθηκε.

Στη συνέχεια ρώτησε την πλατφόρμα "@Instagram, ποιο ακριβώς σημείο του να είμαι υπερήφανη για την καταγωγή του πατέρα μου είναι bullying, παρενόχληση, γραφικό ή σεξουαλικό γυμνό; Δεν μπορούμε να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό είναι bullying για μένα. Δεν μπορείτε να σβήσετε την ιστορία προσπαθώντας να κάνετε τον κόσμο να σωπάσει. Δεν λειτουργεί έτσι."

Το μήνυμα του Instagram, που πληροφορεί τους χρήστες ότι αφαιρείται το περιεχόμενο τους γράφει "Αφαιρέσαμε το story γιατί είναι ενάντια στους όρους μας, ή είναι παρενόχληση ή bullying. Έχουμε αυτούς τους όρους γιατί θα θέλαμε η κοινότητά μας να νιώθει ασφαλής."

Οι υπεύθυνοι για τους όρους του Instagram εξηγούν πως "Μπορεί να αφαιρέσουμε ολόκληρα post αν η εικόνα ή το λεκτικό παραβιάζει τους όρους μας."

Το μοντέλο δεν σταμάτησε εκεί. Ανέβασε και πάλι την εικόνα από το διαβατήριο του πατέρα της με λεζάντα "Θέλετε να αλλάξει το μέρος που γεννήθηκε για χάρη σας;"

"Είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια. Όλοι πρέπει να ποστάρουν πού γεννήθηκαν οι γονείς τους σήμερα. Θυμίστε τους πόσο περήφανοι είστε από όπου και αν κατάγεστε" είπε σε άλλο caption.

Η Gigi μοιράστηκε επίσης τα ποστ της αδερφής της .

Εκπρόσωπος του Facebook μίλησε στο Elle UK για το περιστατικό με την Bella και είπε πως "Για να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα των μελών μας δεν επιτρέπουμε να ανεβάζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς διαβατηρίων στο Instagram. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο αριθμός δεν φαινόταν και γι’ αυτό δεν έπρεπε να αφαιρεθεί. Ανεβάσαμε και πάλι το post και απολογηθήκαμε στη Bella για το λάθος."

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.