CELEBRITIES

Ο Idris Elba προτείνει ένα σύστημα αξιολόγησης των ταινιών με ρατσιστικό περιεχόμενο


The Jennettes

17 Ιουλίου 2020

Ο Idris Elba προτείνει ένα σύστημα αξιολόγησης των ταινιών με ρατσιστικό περιεχόμενο

Ο Idris Elba μίλησε πρόσφατα για το ρατσιστικό περιεχόμενο των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες είναι ανάγκη να συνοδεύονται από μια προειδοποίηση.

Μάλιστα ο διάσημος ηθοποιός έκανε λόγο για ένα σύστημα αξιολόγησης των ταινιών με ρατσιστικό περιεχόμενο και όχι απαγόρευσής τους. Η τοποθέτηση του Βρετανού ηθοποιού ήρθε μετά την απομάκρυνση ταινιών και σειρών από πλατφόρμες streaming, οι οποίες είχαν ή θεωρήθηκε ότι είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο. «Είμαι οπαδός της ελευθερίας του λόγου» δήλωσε ο Elba στο Radio Times. «Αλλά το θέμα της ελευθερίας του λόγου είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για όλους. Γι' αυτό θα έπρεπε να έχουμε ένα σύστημα αξιολόγησης σαν αυτό που αφορά την καταλληλότητα των προγραμμάτων με βάση την ηλικία».

https://instagram.com/p/CBoerXknQ82/

«Για να διακωμωδήσεις την αλήθεια, πρέπει να ξέρεις την αλήθεια. Αλλά για να λογοκρίνεις ρατσιστικά θέματα σε μια εκπομπή, νομίζω ότι οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι έκαναν τις εκπομπές μ' αυτόν τον τρόπο» είπε και συνέχισε: «Από σεβασμό για την εποχή και το κίνημα, οι έχοντες τα αρχεία αφαιρούν κομμάτια νομίζοντας ότι είναι άκαιρα αυτήν την περίοδο... αλλά νομίζω, για να πάμε μπροστά, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελευθερία του λόγου είναι αποδεκτή και το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τι περιέχει αυτό που βλέπει».

«Δεν πιστεύω στη λογοκρισία. Πιστεύω ότι πρέπει να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Διότι, τελικά, είμαστε οι δημιουργοί ιστοριών», πρόσθεσε ο Elba.

Δείτε ακόμη: Oscars 2020: Τα καλύτερα beauty looks που ξεχωρίσαμε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.