CELEBRITIES

H εξομολόγηση της Halle Berry για την άδικη αντιμετώπιση των Μαύρων γυναικών στα Oscars με αφορμή την ιστορική της νίκη το 2002


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2020

H εξομολόγηση της Halle Berry για την άδικη αντιμετώπιση των Μαύρων γυναικών στα Oscars με αφορμή την ιστορική της νίκη το 2002

Το 2002, η Halle Berry βίωσε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της ζωής της, που καθόρισαν τη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.

Όταν ο παρουσιαστής Russell Crowe άνοιξε τον φάκελο τη βραδιά των Academy Awards, και διάβασε το όνομα της αγαπημένης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία Monster's Ball, συνέβη κάτι σπουδαίο στην ιστορία του κινηματογράφου αφού αποτέλεσε την πρώτη Μαύρη γυναίκα που κέρδισε ποτέ το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιίας. 

Γεμάτη δάκρυα, η Berry ευχαρίστησε το κοινό και τις γυναίκες πριν από εκείνη, όπως τις Dorothy Dandridge, Lena Horne and Diahann Carroll, ενώ τόνισε ότι άνοιξε τον δρόμο για "κάθε άσημη γυναίκα του χρώματός της", που παρακολουθούσε εκείνο το βράδυ από το σπίτι. Αυτή την εβδομάδα, η ηθοποιός είναι έτοιμη να κάνει την πρεμιέρα της ως features director στο Toronto Film Festival στα πλαίσια του δράματος, "Bruised". Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Variety, εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός πως καμία Μαύρη γυναίκα δεν έχει λάβει τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού στα Oscars εδώ και 18 χρόνια.

https://instagram.com/p/CE7ynssF64a/

"Πίστευα πως η Cynthia Erivo, η star της ταινίας Harriet, θα τα κατάφερνε τον προηγούμενο χρόνο. Όπως, το ίδιο πίστευα και για τη Ruth Negga, που είχε προταθεί το 2016 για την ταινία Loving. Ήμουν σίγουρη πως θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει αλλά το γιατί δεν συνέβη, δεν θα το μάθει κανείς ποτέ". Όπως ομολογεί η ηθοποιός, η νίκη της εκείνη τη βραδιά αποτελεί μέχρι σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" καθώς, ενώ πίστευε πως θα άνοιγε τον δρόμο και για άλλες διακρίσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. 

Η πρεμιέρα της ταινίας "Bruised" θα γίνει στο Toronto στις 12 Σεπτεμβρίου ενώ η ηθοποιός αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό, αυτή τη φορά με τις πολεμικές της τέχνες. 

Δείτε ακόμη: Celebrities σε σπάνιες ασπρόμαυρες εικόνες από τα 70s

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.