CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα παραιτηθεί το 2021 από τα βασιλικά της καθήκοντα;


The Jennettes

2 Νοεμβρίου 2020

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα παραιτηθεί το 2021 από τα βασιλικά της καθήκοντα;

Σύμφωνα με βασιλικό βιογράφο, προβλέπεται  η παραίτηση της βασίλισσας Ελισάβετ από τον θρόνο το 2021.

Ο βιογράφος Robert Jobson υποστηρίζει ότι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανέβει στον θρόνο σε μόλις 6 μήνες εάν η μητέρα του παραιτηθεί στα επόμενα γενέθλιά της. «Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα πως όταν η βασίλισσα γίνει 95 ετών, θα παραιτηθεί» ανέφερε στο True Royalty TV. 

jenny.gr

Η Βασίλισσα σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 95 θα είναι δηλαδή στην ίδια ηλικία που ήταν ο σύζυγος της, Πρίγκιπας Φίλιππος, όταν εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα. “Η Αυτής Μεγαλειότητα έχει επίγνωση της ηλικίας της και θέλει να σιγουρευτεί ότι όταν έρθει η ώρα, η μετάβαση του Στέμματος είναι απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα. Καταλαβαίνω ότι η Βασίλισσα έχει σκεφτεί πολύ το θέμα και πιστεύω ότι, αν είναι ακόμα ζωντανή στα 95, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθεί και το να παραδώσει το θρόνο στον Πρίγκιπα Κάρολο”, είπε χαρακτηριστικά ο Jobson.

jenny.gr

Σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες διαδοχής η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί να αποσυρθεί αν δεν παραιτηθεί αλλά μπορεί να εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα της αν παρουσιάσει προβλήματα η υγεία της.Στην περίπτωση που η Βασίλισσα δεν θα μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα της για λόγους υγείας, ορίζεται ένας Αντιβασιλέας.

Αν συμβεί αυτό ο Αντιβασιλέας που θα οριστεί θα είναι ο πρωτότοκος γιος της, Πρίγκιπας Κάρολος ο διάδοχος του θρόνου. Αυτός θα αναλάβει τις ευθύνες της μητέρας του, μέχρι εκείνη να φύγει από τη ζωή. Τα τελευταία χρόνια η βασίλισσα περιορίζει ολοένα και περισσότερο τα επίσημα καθήκοντά της, με τον Κάρολο να περνάει στο προσκήνιο και να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες.

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.