CELEBRITIES

Dolly Parton: Χρηματοδότησε την έρευνα για το εμβόλιο της Moderna ενάντια στον Covid-19


The Jennettes

18 Νοεμβρίου 2020

Dolly Parton: Χρηματοδότησε την έρευνα για το εμβόλιο της Moderna ενάντια στον Covid-19

Τον Απρίλιο, λιγότερο από έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, η Dolly Parton δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για τον κορωνοιό στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt. Επτά μήνες αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η δωρεά της θρυλικής ερμηνεύτριας βοήθησε στη χρηματοδότηση του εμβολίου Covid-19 της Moderna, το οποίο αυτή την εβδομάδα έγινε το δεύτερο εμβόλιο κορωνοϊού με εκπληκτικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Το όνομα της Parton εμφανίζεται στην προκαταρκτική έκθεση για το εμβόλιο μεταξύ χορηγών, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο διευθύνει ο Dr Anthony Fauci και το Πανεπιστήμιο Emory. Αρχικά δωρίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt προς τιμήν της φίλης της και του καθηγητή χειρουργικής Vanderbilt Dr. Naji Abumrad.

Το εμβόλιο Moderna είναι 94,5% αποτελεσματικό έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα από την εταιρεία. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μόλις στα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Fauci, αν και θα διατεθούν πρώτα σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Το εμβόλιο για τον Covid-19 σημείωσε άνοδο από τότε που η Parton έκανε για πρώτη φορά τη δωρεά της. Στη συνέχεια, υπήρχαν πάνω από 200.000 αναφερόμενες περιπτώσεις Covid-19 στις ΗΠΑ. Τώρα, υπάρχουν πάνω από 11,2 εκατομμύρια περιπτώσεις και σχεδόν 250.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει. Η Parton αναγνώρισε τότε τη σοβαρότητα του ιού και προέτρεψε τους θαυμαστές της να δωρίσουν στο ερευνητικό ταμείο Covid-19 της Vanderbilt Health, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 98.000 $ από τον στόχο των 250.000 $.

Το δώρο της χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για έρευνα σε ενδιάμεσες θεραπείες Covid-19 κατά τον Απρίλιο. «Ένιωσα ότι αυτή ήταν η ώρα να ανοίξω την καρδιά και τα χέρια μου και να προσπαθήσω να βοηθήσω», εξομολογήθηκε η star. .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.