CELEBRITIES

Η Angelina Jolie πουλά σε δημοπρασία πίνακα του Churchill


The Jennettes

3 Φεβρουαρίου 2021

Η Angelina Jolie πουλά σε δημοπρασία πίνακα του Churchill

Η Angelina Jolie πουλά σε δημοπρασία πίνακα που είχε ζωγραφίσει ο Winston Churchill και στη συνέχεια τον έκανε δώρο στον Φραγκλίνο Ρούσβελτ. To συγκεκριμένο έργο έχει τίτλο «Tower of the Koutoubia Mosque» και θα πωληθεί σε δημοπρασία του Christie's την 1η Μαρτίου 2021. Η είδηση έγινε αμέσως viral και ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι ο πίνακας θα πουληθεί  από 2,1 εκατομμύρια έως 3,4 εκατομμύρια δολάρια.  

Πρόκειται για πίνακα με το τζαμί Κουτούμπια στο Μαρακές και μάλιστα είναι ο μοναδικός που ολοκλήρωσε ο Churchill  κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πηγή που μίλησε στο Page Six αποκάλυψε ότι η ηθοποιός απέκτησε τον πίνακα το 2011.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Βρετανός πρωθυπουργός δημιούργησε το έργο τέχνης στο Μαρακές μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα τον Ιανουάριο του 1943.

jenny.gr

«Αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος πίνακας του Winston Churchill λόγω του γεγονότος ότι τονίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών», δήλωσε ο επικεφαλής του Christie’s, Nick Orchard.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.