CELEBRITIES

Angelina Jolie: Πούλησε τον πίνακα του Winston Churchill που της χάρισε ο Brad Pitt για $11.5 εκατομμύρια


The Jennettes

3 Μαρτίου 2021

Angelina Jolie: Πούλησε τον πίνακα του Winston Churchill που της χάρισε ο Brad Pitt για $11.5 εκατομμύρια

Η Angelina Jolie αποφάσισε πρόσφατα να αποχωριστεί έναν σπάνιο πίνακα από τη συλλογή της, τον οποίο της είχε χαρίσει ο πρώην σύζυγος της και πατέρας των παιδιών της, Brad Pit. Την Δευτέρα που μας πέρασε έγινε η πώληση του «Tower of Koutoubia Mosque» του Winston Churchill σε μία δημοπρασία τέχνης του Λονδίνου για £8.3 εκατομμύρια ή $11.5 εκατομμύρια μετά των φόρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της: «The Art Newspaper».

Η ελαιογραφία, η οποία απεικονίζει ένα ηλιοβασίλεμα πάνω από το Marrakech του Morrocco, ήταν η μόνη που δημιουργήθηκε από τον πρώην Βρετανό Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είχε δοθεί στον Πρόεδρο των Η.Π.Α Franklin D. Roosevelt το 1943 ως δώρο γενεθλίων, σύμφωνα με την εφημερίδα που κυκλοφορεί από τον οίκο Christie's, ο οποίος χειρίστηκε την πώληση.


Ο Nick Orchard , επικεφαλής της μοντέρνας βρετανικής τέχνης του οίκου Christie's στο Λονδίνο αναφέρει πως το «Tower of the Koutoubia Mosque» δημιουργήθηκε μετά τη Διάσκεψη της Casablanca, όπου οι συμμαχικές δυνάμεις συμφώνησαν πως μόνο η ολοκληρωτική παράδοση των δυνάμεων του Άξονα θα γινόταν αποδεκτή. «Είναι το μόνο έργο που ζωγράφισε ο Churchill κατά τη διάρκεια του πολέμου, και ίσως εμπνεύστηκε από την τότε πρόοδο που σημείωσαν οι Σύμμαχοι σε μια από τις πιο όμορφες, κατά την γνώμη του, χώρες που είχε επισκεφθεί».

Ο Orchard πρόσθεσε ότι το έργο τέχνης είναι «αναμφισβήτητα ο καλύτερος πίνακας του Winston Churchill λόγω της σημασίας του αντικειμένου του για εκείνον και του γεγονότος ότι τονίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών».

Αρχικά η εκτίμηση ήταν ότι θα πουληθεί μεταξύ $2,09 και $3,49 εκατομμυρίων. Το έργο τέχνης αγοράστηκε τελικά από έναν ανώνυμο αγοραστή μέσω τηλεφώνου, ο οποίος αγόρασε επίσης δύο ακόμα πίνακες Churchill κατά τη διάρκεια της πώλησης της Δευτέρας, ανέφεραν οι «New York Times».


Ο Brad Pitt είχε αγοράσει τον πίνακα το 2011 για $2,95 εκατομμύρια μέσω ενός εμπόρου αντικών στην Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το «New York Post». Το κατάστημα ανέφερε ότι ο αγοραστής ήταν τελικά ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος δώρισε τον πίνακα στην τότε αγαπημένη του Angelina Jolie.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.