CELEBRITIES

Elliot Page: «Ελπίζω να γίνω υπέρμαχος όλων των τρανς ανθρώπων»


The Jennettes

16 Μαρτίου 2021

Elliot Page: «Ελπίζω να γίνω υπέρμαχος όλων των τρανς ανθρώπων»
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Elliot Page μιλά για το πώς είναι να είσαι ένας από τους πιο ορατούς τρανς ανθρώπους στον κόσμο και ελπίζει να γίνει υπέρμαχός τους.

Αφού ζήτησε υπομονή στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ανακοίνωσε ότι είναι τρανσέξουαλ και έχει μη δυαδικό φύλο, ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Elliot Page μιλά για το πώς είναι να είσαι ένας από τους πιο ορατούς τρανς ανθρώπους στον κόσμο.

Στην πολύ πρόσφατη ιστορία εξωφύλλου που είχε με το περιοδικό Time, o Page, 34, δήλωσε ότι θέλει να γίνει υπέρμαχος των άλλων.

«Το προνόμιο μου, μου επέτρεψε να έχω πόρους για να περάσω και να είμαι εκεί που βρίσκομαι σήμερα, και φυσικά θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το προνόμιο και την πλατφόρμα για να βοηθήσω με τους τρόπους που μπορώ», είπε στο περιοδικό.

Τον Δεκέμβριο, ο Page μοιράστηκε μια επιστολή που ανακοίνωσε ότι ήταν τρανς και είπε ότι ενώ ένιωθε βαθιά ευτυχία που μοιραζόταν την ιστορία του, φοβόταν επίσης «την εισβολή, το μίσος, τα αστεία και τη βία».

Αλλά είπε στο Time ότι ένιωσε μια βαθιά αίσθηση ευθύνης να μοιραστεί την αλήθεια του. «Εξαιρετικά ισχυροί άνθρωποι διαδίδουν αυτούς τους μύθους και καταστρέφουν τη ρητορική. Κάθε μέρα βλέπεις την ύπαρξή μας να συζητείται. Οι τρανσέξουαλ είναι τόσο πολύ αληθινοί», είπε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Ο ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «The Umbrella Academy» του Netflix, δήλωσε ότι ο χρόνος διακοπής κατά τη διάρκεια της καραντίνας τον βοήθησε να αποδεχτεί την ταυτότητα του φύλου του.

«Είχα πολύ χρόνο μόνος μου για να επικεντρωθώ πραγματικά σε πράγματα που νομίζω, με πολλούς τρόπους, ασυνείδητα, αποφεύγω. Επιτέλους κατάφερα να αγκαλιάσω το ότι είμαι τρανσέξουαλ και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει πλήρως αυτό που είμαι», δήλωσε.

Ο Page κατέθεσε για διαζύγιο από τη σύζυγό του, Emma Portner, τον Ιανουάριο. Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τον γάμο τους το 2018. Η Portner εξέφρασε την υποστήριξή της για τον Page λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ήταν τρανσέξουαλ.

«Είμαι τόσο περήφανη για τον @elliotpage», έγραψε η Portner στο Instagram. «Οι τρανς, οι queer και οι μη-δυαδικοί άνθρωποι είναι ένα δώρο σε αυτόν τον κόσμο. Ζητώ επίσης υπομονή και προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς και να υποστηρίξετε μαζί μου τη ζωή των trans κάθε μέρα».

Δείτε ακόμη:

Ines Rau: Το πρώτο transgender μοντέλο που γίνεται εξώφυλλο στο Playboy

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.