UPDATE #NOW

Deb Haaland: Μόλις έγινε η πρώτη Ινδιάνα Υπουργός στην ιστορία των ΗΠΑ


The Jennettes

16 Μαρτίου 2021

Deb Haaland

H Deb Haaland, μέλος της φυλής Laguna Pueblo του Νέου Μεξικού, έγινε η Πρώτη Ινδιάνα Υπουργός στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η Γερουσία τη Δευτέρα ψήφισε με 51 ψήφους έναντι 40, την Δημοκρατική Haaland να ηγηθεί του Υπουργείου Εσωτερικών, ενός πολύ σημαντικού χαρτοφυλακίου που θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις φιλόδοξες προσπάθειες της κυβέρνησης Biden για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. 

Το χρίσμα της είναι τόσο συμβολικό όσο και ιστορικό. Για μεγάλο μέρος της ιστορίας του, το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο καταπίεσης ενάντια στους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αμερικής. Εκτός από τη διαχείριση των δημόσιων γαιών της χώρας, των απειλούμενων ειδών και των φυσικών πόρων, το τμήμα αυτό είναι επίσης υπεύθυνο για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των φυλών ιθαγενών της Αμερικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deb Haaland (@debhaalandnm)

«Η χώρα των Ινδιάνων φώναξε από τις κοιλάδες, από τις βουνοκορφές, ότι ήρθε η ώρα. Είχε καθυστερήσει», δήλωσε στο NPR η Stephine Poston μέλος της φυλής Sandia Pueblo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deb Haaland (@debhaalandnm)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Deb Haaland έγραψε ιστορία. Το 2018, έγινε μια από τις δύο πρώτες γυναίκες ιθαγενείς που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο. Ο διορισμός της από τον Πρόεδρο Biden για να ηγηθεί του Υπουργείου Εσωτερικών γιορτάστηκε από φυλές ιθαγενών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και νομοθέτες που χαρακτήρισαν τη δράση αυτή καθυστερημένη. Ωστόσο, ο διορισμός της αντιμετώπισε αντιπολίτευση από τους Ρεπουμπλικάνους και τις βιομηχανικές ομάδες που χαρακτήρισαν τη στάση της Haaland για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα ως ακραία.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr