CELEBRITIES

Elsa Peretti: Η θρυλική σχεδιάστρια κοσμημάτων της Tiffany & Co. πέθανε σε ηλικία 80 ετών


The Jennettes

20 Μαρτίου 2021

Peretti

H θρυλική Ιταλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Elsa Peretti πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στο σπίτι της στην Ισπανία.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ίδρυμα Nando και Elsa Peretti επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου της iconic φιγούρας, σημειώνοντας ότι ήταν «μια γυναίκα εξαιρετικής γενναιοδωρίας, φιλάνθρωπη και παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια», καθώς και «ένα ελεύθερο πνεύμα, δυνατή και θαρραλέα οραματίστρια» το παράδειγμά της οποίας θα θυμόμαστε για πάντα.

Η Peretti γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλωρεντία της Ιταλίας και είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη γυναίκα στην ιστορία των κοσμηματοποιών. Τα πρωτοποριακά της σχέδια, εμπνευσμένα από θραύσματα οστών και φυσικά στοιχεία, έφεραν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές προσέγγισαν τα γυναικεία κοσμήματα.

Τη δεκαετία του 1960 άφησε πίσω της την Ιταλία για τη Νέα Υόρκη όπου άρχισε τελικά να σχεδιάζει κοσμήματα για οίκους μόδας όπως Halston, Oscar de la Renta και Giorgio di Sant'Angelo. Το 1973, ο Halston της ζήτησε να σχεδιάσει το μπουκάλι για το άρωμα του, το οποίο έμελλε να γίνει το δεύτερο άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών μετά το Chanel Νο 5.

Μέχρι το 1974, η Peretti έγινε αποκλειστική σχεδιάστρια για την εταιρεία Tiffany & Co., μία θέση που κατείχε για το υπόλοιπο της καριέρας της. Μία από τις πρωτοπορίες της ήταν η εισαγωγή μίας σειράς κοσμημάτων που θα μπορούσαν να διατεθούν σε χαμηλότερες τιμές, κάνοντας τα κοσμήματα πιο προσιτά από ποτέ. «Πρέπει να είστε σε θέση να βγείτε στο δρόμο με τα κοσμήματά σας. Οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορούν φορώντας περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια», είχε πει στην Wall Street Journal.

Καθ 'όλη την πλούσια ιστορία της εμβληματικής μάρκας, τα κομμάτια της Peretti θα αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% των πωλήσεων της εταιρείας, σύμφωνα με τη Vogue US. Έτσι, έλαβε εφάπαξ το 2012 για όλη την συνεργασίας της με το brand το ποσό των 47 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στη συνέχεια επένδυσε στο Ίδρυμα Nando και Elsa Peretti, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2000. 

H Tiffany & Co. αποτίμησε φόρο τιμής στη σχεδιάστρια λέγοντας, «Μια αριστοτεχνική τεχνίτης, η Elsa Peretti έφερε επανάσταση στον κόσμο του σχεδιασμού και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες φορούσαν κοσμήματα. Η κληρονομιά της Elsa θα παραμείνει μια συνεχής έμπνευση για τις επόμενες γενιές». 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.