CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Diana: Προσωπικά γράμματα της έρχονται ξανά στο προσκήνιο με μια δημοπρασία


The Jennettes

24 Μαρτίου 2021

Πριγκίπισσα Diana: Προσωπικά γράμματα της έρχονται ξανά στο προσκήνιο με μια δημοπρασία

Μετά από δεκαετίες που παρέμεναν κρυμμένα σε μια ντουλάπα, γράμμα της «Lady D» έρχονται ξανά στο προσκήνιο με μια δημοπρασία.

Μια συλλογή επιστολών που γράφτηκε από την πριγκίπισσα Diana «χτύπησε» το μπλοκ της δημοπρασίας την περασμένη εβδομάδα και πουλήθηκαν για 82.000 λίρες (περίπου 113.000 δολάρια), σύμφωνα με το Tatler.

Χρονολογούνται μεταξύ του 1990 και 1997, οι επιστολές γράφτηκαν προς τον οικογενειακό φίλο, Roger Bramble. 

Η οικογένεια Bramble ελπίζει ότι τα γράμματα δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της «πριγκίπισσας των ανθρώπων», ειδικά τώρα που η σειρά The Crown του Netflix έχει δραματοποιήσει τα προβλήματα που είχε με τον πρώην σύζυγό της, τον πρίγκιπα Charles και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

jenny.gr

«Ανησυχούμε ότι οι σύγχρονες απεικονίσεις της Diana μπορεί να γίνουν αποδεκτές σοφίες στο μυαλό του κοινού. Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιστολές αποκαλύπτουν ότι ο αποστολέας είναι ένας στοργικός, καλλιεργημένος και ευχάριστος άνθρωπος και ότι η ευρύτερη δημοσίευσή τους μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στην Diana», η οικογένεια είπε σε μια δήλωση.

Τα γράμματα αγγίζουν διάφορα θέματα, όπως το «διαζύγιο της Diana από τον πρίγκιπα, οι αγώνες ψυχικής υγείας της και ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης». Ωστόσο, όπως ανέφερε η οικογένεια Bramble, τα γράμματα δείχνουν επίσης μια πιο χαλαρή και αστεία πλευρά της προσωπικότητας της Diana.

Σε μια επιστολή της 19ης Οκτωβρίου 1995, η Diana αναφέρεται στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως «αφεντικό». Η συγκεκριμένη επιστολή πωλήθηκε για 8.700 λίρες.

«Ελπίζω απλώς ότι η άφιξή σας στο Westminster Abbey ήταν πριν από το αφεντικό (η βασίλισσα) και αν όχι, περιμένω να αναφερθώ στις δικαιολογίες», έγραψε η Diana στην επιστολή.

Σε ένα άλλο γράμμα ευχαρίστησε τον Bramble για μια «πολύ ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής» καθώς χειρίστηκε το διαζύγιό της από τον Κάρολο και μια πρόσθετη επιστολή περιγράφει μια «άθλια εβδομάδα» που ήρθε μετά τη δημοσίευση της βιογραφίας του Andrew Morton, «Diana: Η αληθινή ιστορία της - στα δικά της λόγια».

jenny.gr

Η Mimi Connell του David Lay Auctions εξήγησε ότι οι προσφορές προήλθαν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού.

«Οι άνθρωποι αγαπούν τη Diana, ήταν πολύ δημοφιλής», είπε. «Μαθαίνεις πολλά περισσότερα για αυτήν ως άτομο από την ανάγνωση αυτών των επιστολών. Βλέπεις τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά της και τη νοημοσύνη της».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία πρόκειται να μοιραστούν μεταξύ τεσσάρων φιλανθρωπικών οργανώσεων με τους οποίους συνεργάστηκε η Diana: το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μουσικών, η Όπερα Rara και το Διεθνές Ταμείο Υποτροφιών Benesh.

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Πριγκίπισσα Diana: Αυτοί είναι οι 7 πιο αγαπημένοι διάσημοι φίλοι της

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.