CELEBRITIES

Grace Kelly: Νέο ντοκιμαντέρ για το πώς έχασε την περιουσία της είναι σίγουρο πως θα σας εξοργίσει


The Jennettes

30 Μαρτίου 2021

Grace Kelly: Νέο ντοκιμαντέρ για το πώς έχασε την περιουσία της είναι σίγουρο πως θα σας εξοργίσει
Ένα νέο ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου για το πώς η εμβληματική αυτή προσωπικότητα έχασε την περιουσία της και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εξοργίσει.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου για το πώς η εμβληματική αυτή προσωπικότητα έχασε την περιουσία της και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εξοργίσει.

Η Grace Kelly ήταν η επιτομή της γοητείας του «παλιού» Χόλυγουντ, μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της εποχής της και που αργότερα έγινε πριγκίπισσα, όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Rainier Γ' του Μονακό.

Όμως, το 1982, όταν ήταν μόλις 52 ετών, πέθανε μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στο δρόμο όταν επέστρεφε στο Μονακό από το εξοχικό της στο Roc Agel, με το αυτοκίνητό της να βυθίζεται σε μια κοντινή χαράδρα.

Κάποιοι μπορεί να σοκαριστούν όταν μάθουν ότι τη στιγμή του θανάτου της, η Kelly είχε μόλις 10.000$ στο όνομά της, μαζί με ένα μόνο εξοχικό σπίτι στο County Mayo της Ιρλανδίας, που ανήκε στον παππού της.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ, «Grace Kelly: The Missing Millions», παρέχει μια καινούρια έρευνα στο πώς ένα από τα πιο επιτυχημένα αστέρια του Χόλυγουντ, καθώς και ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μονακό, είχε τόσο λίγα στο όνομά της.

jenny.gr

Το ντοκιμαντέρ - το οποίο περιλαμβάνει βασικούς συντελεστές τον Bonnie Greer, μυθιστοριογράφο και θεατρικό συγγραφέα, την Kate Williams, καθηγήτρια ιστορίας και την Gemma Godfrey, σύμβουλο πλούτου - διερευνά την προνομιακή οικονομική ανατροφή της Kelly στη Φιλαδέλφεια, τα «εκατομμύρια που έκανε και τα εκατομμύρια που χάθηκαν», και τελικά εκεί που κατέληξε η περιουσία της.

Η Godfrey μελετά συγκεκριμένα την οικονομική ιστορία της Kelly, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης για τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε σε σύγκριση με τους άντρες συναδέλφους της.

«Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, για πρώτη φορά, σε αυτούς τους τύπους εγγράφων που έχουν συγκεντρωθεί για να δημιουργήσουν αυτήν την εικόνα της οικονομικής της θέσης, η οποία είναι απολύτως συναρπαστική», δήλωσε η Godfrey στο 9Honey.

jenny.gr

Η «εξονυχιστική» έρευνα του ντοκιμαντέρ στις πληρωμές της Kelly για τη δουλειά της, δείχνει ότι έλαβε μόλις 5.000$ ως αποζημίωση για την εργασία της ως «Αμερικανή κληρονόμος» στην ταινία To Catch A Thief (1955) του Hitchcock, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της, Cary Grant, πληρώθηκε 18.750$. Ομοίως, όταν ο Gable κέρδιζε 5.000$ την εβδομάδα για το Mogambo, η Kelly έλαβε μόλις 750$.

Στην πραγματικότητα ήταν όταν η Kelly γνώρισε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Rainier Γ', όταν η περιουσία της θα μειωνόταν πιο δραματικά.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η ηθοποιός έπρεπε να πληρώσει προίκα 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον βασιλικό Οίκο Grimaldi, ολόκληρη την περιουσία της, καθώς και μεγάλο μέρος της οικογενειακής κληρονομιάς της.

«Το πράγμα που με εξέπληξε περισσότερο είναι το γεγονός ότι έπρεπε να πληρώσει για να είναι πριγκίπισσα», δήλωσε η Godfrey στο 9Honey.

jenny.gr

Πρόσθεσε, «Αυτό ήταν αρκετά σοκαριστικό γιατί προφανώς ο τρόπος που συνήθως λέγεται η ιστορία είναι ότι έχτισε αυτή τη φανταστική καριέρα στο Χόλυγουντ, μετά ήρθε ο πρίγκιπας του παραμυθιού και την "έκλεψε" και μετά ότι είχε πρόσβαση σε τεράστια ποσά πλούτου».

Όταν η Kelly αποφάσισε να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια στο Μονακό, συμφώνησε να σταματήσει να εργάζεται ως ηθοποιός, μια απόφαση που φέρεται να «μετάνιωσε πικρά». 

Αν η Kelly συνέχιζε να εργάζεται, καθώς και να κερδίζει χρήματα από τη σχέση της με τις επωνυμίες μόδας, θα μπορούσε να συσσωρεύσει μια περιουσία που ισούται με εκείνη των συγχρόνων της, της Audrey Hepburn και της Doris Day.

Ενώ το νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει τα οικονομικά αρχεία της Kelly, ένα έγγραφο παραμένει μη διαθέσιμο - η διαθήκη της, την οποία η Godfrey ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα για τον πλούτο της ή την απουσία του.

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Grace Kelly: Μία αριστοκρατική και κομψή πριγκίπισσα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.