CELEBRITIES

Helen Mirren: Η σεξουαλική παρενόχληση σε μικρή ηλικία και η εκστρατεία προστασίας των γυναικών


The Jennettes

15 Απριλίου 2021

Helen Mirren: Η σεξουαλική παρενόχληση σε μικρή ηλικία και η εκστρατεία προστασίας των γυναικών
Η Dame Helen Mirrer αποκαλύπτει την σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν «σε καθημερινή βάση» όταν ήταν μικρή και μιλάει για την συμβολή της στην προστασία των γυναικών.

Η Dame Helen Mirrer αποκαλύπτει την σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν «σε καθημερινή βάση» όταν ήταν μικρή και μιλάει για την συμβολή της στην προστασία των γυναικών.

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει υποστεί παρενόχληση από άντρες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, η οποία ξεκίνησε ήδη από την εφηβεία. 

Τώρα διευθύνει την εκστρατεία «Stand Up to Street Harassment» του L'Óreal, ένα κίνημα που στοχεύει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια το πρόβλημα.

Η Helen είναι μία από τις πολλές γυναίκες που υπέστη σε δημόσιο περιβάλλον στα χέρια των ανδρών και τώρα μιλά για την εμπειρία της για να ενημερώσει κι άλλους.

jenny.gr

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θυμήθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο ένας άντρας της «επιδείχθηκε» σε ένα τρένο όταν ήταν 13 ετών - μια ανάμνηση που συνεχίζει να τη στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

«Ήταν φρικτό. Και το κάνουν επειδή τα νεαρά κορίτσια είναι ευάλωτα», είπε. «Είναι ένα ταξίδι δύναμης». Ο φόβος της Helen επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι ήταν μόνη της στο τρένο εκείνη την εποχή, αφήνοντας την ανυπεράσπιστη ενάντια στις ενέργειες του δράστη.

Και αυτή, όπως λέει, δεν ήταν η μοναδική φορά. Από ακατάλληλα σχόλια έως άσεμνη έκθεση, δεν υπήρχε διέξοδος αυτή της τοξικής συμπεριφοράς.

«Θα συνέβαινε σχεδόν καθημερινά - είτε ήταν λόγια ερωτικού περιεχομένου, stalkers, υποτίμηση», είπε. «Οι άντρες να εκτίθενται… θα μπορούσε να είναι ακραίο. Αυτό θα συνέβαινε μια φορά το μήνα για μένα - μερικές φορές περισσότερο».

jenny.gr

«Όταν μίλησα με άλλες γυναίκες γι 'αυτό, όλες θα έλεγαν, "A, ναι, κι εμένα μου έχει συμβεί". Κάθε γυναίκα που γνωρίζω το πέρασε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανδρών εκεί έξω που το κάνουν - και πάντα αναρωτιόμουν γιατί κανείς δεν μιλούσε πραγματικά για αυτό», συνεχίζει.

Υπό το φως του κινήματος #MeToo, η Mirren εξήγησε επίσης ότι τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν καθώς μεγάλωνε, γεγονός που την έκανε να θυμώνει για την κατάσταση.

Από τότε που άρχισε να υποστηρίζει την εκστρατεία της L'Oreal Paris, η Mirren κάλεσε το κοινό να εκπαιδεύσει τον εαυτό του σχετικά με το πώς να παρέμβει με ασφάλεια εάν παρατηρήσει κάποιον που παρενοχλείται. Είπε:

«Δεν νομίζω ότι οι άνδρες ιστορικά έχουν πραγματικά καταλάβει τι περνάμε. Πρόκειται για την εκπαίδευση των ανθρώπων γύρω από το άτομο που παρενοχλείται, ότι είναι συλλογική μας ευθύνη να αναλάβουμε δράση. Όσοι περισσότεροι αδιαφορούν, τόσο περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν».

Δείτε ακόμη:

Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της Helen Mirren

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.