UPDATE #NOW

Βρετανία: Βρέθηκε ρωμαϊκή βίλα που είναι ίσως «η πρώτη του είδους της» στον κόσμο


The Jennettes

15 Απριλίου 2021

Βρετανία: Βρέθηκε ρωμαϊκή βίλα που είναι ίσως «η πρώτη του είδους της» στον κόσμο
Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε στην Βρετανία, όπου μια ρωμαϊκή βίλα που βρέθηκε σε ένα εργοτάξιο έχει χαρακτηριστεί ως δυνητικά «η πρώτη του είδους της» που βρέθηκε ποτέ.

Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε στη Βρετανία, όπου μια ρωμαϊκή βίλα που βρέθηκε σε ένα εργοτάξιο, έχει χαρακτηριστεί ως δυνητικά «η πρώτη του είδους της» που βρέθηκε ποτέ.

Τα ερείπια του μεγάλου «αρχοντικού σπιτιού» και του λουτρού βρέθηκαν σε μια τοποθεσία στο Scarborough, στο Βόρειο Yorkshire.

Πραγματοποιήθηκε ανασκαφή στην τοποθεσία Keepmoat Homes στο Eastfield, αφού το Historic England πρότεινε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν εκεί ερείπια από τη Ρωμαϊκή εποχή ή τη Εποχή του Σιδήρου - αλλά η έκταση και η σημασία της ανακάλυψης έχει εκπλήξει αυτούς που εργάζονται στο σκάψιμο.

Ο επιθεωρητής των αρχαίων μνημείων του Historic England, Keith Emerick είπε ότι ήταν «περισσότερο από ό, τι ονειρευόμασταν ποτέ να ανακαλύψουμε».

«Αυτός ο τύπος διάταξης κτιρίων δεν έχει φανεί ποτέ πριν στη Βρετανία και θα μπορούσε ακόμη και να είναι ο πρώτος του είδους που ανακαλύφθηκε σε ολόκληρη την πρώην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», δήλωσε.

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός κυκλικού κεντρικού δωματίου με έναν αριθμό δωματίων που οδηγούν έξω από αυτό και ένα λουτρό.

Ο Emerick είπε ότι δεν ήταν σαφές για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε το κτίριο, αλλά το περιέγραψε ως την ρωμαϊκή εκδοχή ενός αρχοντικού σπιτιού, που πιθανώς ανήκε σε κάποιον πλούσιο, με σημαντικό status ή κάποιο είδος θρησκευτικού ιερού.

Όμως, παραμένουν προβληματισμένοι για το γιατί κάτι τόσο σπουδαίο θα είχε χτιστεί σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα φυλάκια της αυτοκρατορίας.

Πρόσθεσε: «Έχουμε μιλήσει με αρκετούς κορυφαίους Ρωμαίους ακαδημαϊκούς σχετικά με αυτό και προσπαθούμε όλοι να βρούμε μια παρόμοια τοποθεσία και δεν μπορούμε».

«Έτσι με αυτή την έννοια είναι πολύ σημαντικό. Είναι επίσης συναρπαστικό. Μας δίνει ήδη μια καλύτερη γνώση και κατανόηση της Ρωμαϊκής Βρετανίας. Είμαστε ευγνώμονες για το Keepmoat Homes για την ευαίσθητη και επαγγελματική τους προσέγγιση που βοηθά στη διασφάλιση της μελλοντικής διατήρησης αυτού του σημαντικού ιστορικού χώρου», είπε ο Emerick.

Ο εταιρικός διευθυντής για επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες στο North County Yorkshire County Council, Karl Battersby, πρόσθεσε:

«Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη που προσθέτει στην ιστορία του ρωμαϊκού οικισμού στο Βόρειο Yorkshire. Η εργασία από τοπικούς αρχαιολόγους έχει ήδη αποδείξει ότι τα κτίρια σχεδιάστηκαν από τους καλύτερους αρχιτέκτονες που ήταν διαθέσιμοι στη βόρεια Ευρώπη κατά την εποχή και κατασκευάστηκαν από τους πιο ποιοτικούς τεχνίτες».

Δείτε ακόμη:

Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr