Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό σημείωμα που άφησε στον πρίγκιπα Φίλιππο

The Jennettes
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, με έναν πολύ προσωπικό και συγκινητικό τρόπο.

Σε μια στοργική χειρονομία προς τον επί 73 χρόνια σύζυγό της, η Βασίλισσα έβαλε μια χειρόγραφη επιστολή πάνω στο φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου καθ' όλη τη διάρκεια της κηδείας του το Σάββατο.

Το σημείωμα φαίνεται να γράφει «Σε αγαπώ - Lilibet». Η μονάρχης υπέγραψε το σημείωμα με το ψευδώνυμο «Lilibet» - ένα ψευδώνυμο που της δόθηκε ως παιδί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιππος θεωρείται το τελευταίο άτομο που την αποκαλούσε με αυτό το παιδικό παρατσούκλι. 

Ο Φίλιππος ήταν γνωστός ότι χρησιμοποιούσε αυτόν τον όρο αγάπης στις επιστολές του προς αυτήν και για αυτήν, κάποτε γράφοντας στην μητέρα της Ελισάβετ, «Να αγαπώ την Lilibet; Αναρωτιέμαι αν αυτή η λέξη είναι αρκετή για να εκφράσει τι νιώθω μέσα μου».

Το βασιλικό ζευγάρι άρχισε να ανταλλάσσει επιστολές στην αρχή της γνωριμίας τους, όταν η 13χρονη Ελισάβετ συναντήθηκε με τον Φίλιππο, έναν 18χρονο Δανό και Έλληνα πρίγκιπα.

Καθώς ο Φίλιππος επρόκειτο να εισέλθει στο Βασιλικό Ναυτικό, η προσωπική σχέση τους διακόπηκε μέχρι που οι δύο άρχισαν να ανταλλάσσουν επιστολές. Όταν ο Φίλιππος επέστρεψε, ζήτησε από τον βασιλιά Γεώργιο για το χέρι της κόρης του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, η Βασίλισσα θρήνησε τον σύζυγό της, καθισμένη μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η εικόνα αυτή ήταν μια από τις πολλές θλιβερές στιγμές καθ' όλη την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την πανδημία, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούσαν μάσκες προσώπου και κάθισαν μακριά. Η Βασίλισσα για την περισσότερη ώρα είχε χαμηλωμένο το κεφάλι, με μόνο την κορυφή του μαύρου καπέλου της να είναι ορατή.

Εν μέσω αναφορών ότι η 94χρονη μονάρχης θα συνοδεύεται από μέλη της οικογένειας σε μελλοντικές υποχρεώσεις, ένας πρώην ανώτερος βοηθός στο παλάτι είπε: 

«Η οικογένειά της θα ανέβει και θα είναι δίπλα της, αλλά θα συνεχίσει. Καταλαβαίνει ότι έχει δουλειά να κάνει, και ο Φίλιππος θα ήθελε να είναι δυνατή. Το έκανε και όταν εκείνος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή».

«Δεν θα παραιτηθεί ποτέ λόγω του καθήκοντος και της τιμής και η δημόσια υπηρεσία είναι τόσο βαθιά μέσα της, όπως ήταν για εκείνον», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits