CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό σημείωμα που άφησε στον πρίγκιπα Φίλιππο


The Jennettes

18 Απριλίου 2021

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό σημείωμα που άφησε στον πρίγκιπα Φίλιππο
Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, με έναν πολύ προσωπικό και συγκινητικό τρόπο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, με έναν πολύ προσωπικό και συγκινητικό τρόπο.

Σε μια στοργική χειρονομία προς τον επί 73 χρόνια σύζυγό της, η Βασίλισσα έβαλε μια χειρόγραφη επιστολή πάνω στο φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου καθ' όλη τη διάρκεια της κηδείας του το Σάββατο.

Το σημείωμα φαίνεται να γράφει «Σε αγαπώ - Lilibet». Η μονάρχης υπέγραψε το σημείωμα με το ψευδώνυμο «Lilibet» - ένα ψευδώνυμο που της δόθηκε ως παιδί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιππος θεωρείται το τελευταίο άτομο που την αποκαλούσε με αυτό το παιδικό παρατσούκλι. 

Ο Φίλιππος ήταν γνωστός ότι χρησιμοποιούσε αυτόν τον όρο αγάπης στις επιστολές του προς αυτήν και για αυτήν, κάποτε γράφοντας στην μητέρα της Ελισάβετ, «Να αγαπώ την Lilibet; Αναρωτιέμαι αν αυτή η λέξη είναι αρκετή για να εκφράσει τι νιώθω μέσα μου».

Το βασιλικό ζευγάρι άρχισε να ανταλλάσσει επιστολές στην αρχή της γνωριμίας τους, όταν η 13χρονη Ελισάβετ συναντήθηκε με τον Φίλιππο, έναν 18χρονο Δανό και Έλληνα πρίγκιπα.

Καθώς ο Φίλιππος επρόκειτο να εισέλθει στο Βασιλικό Ναυτικό, η προσωπική σχέση τους διακόπηκε μέχρι που οι δύο άρχισαν να ανταλλάσσουν επιστολές. Όταν ο Φίλιππος επέστρεψε, ζήτησε από τον βασιλιά Γεώργιο για το χέρι της κόρης του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, η Βασίλισσα θρήνησε τον σύζυγό της, καθισμένη μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η εικόνα αυτή ήταν μια από τις πολλές θλιβερές στιγμές καθ' όλη την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την πανδημία, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούσαν μάσκες προσώπου και κάθισαν μακριά. Η Βασίλισσα για την περισσότερη ώρα είχε χαμηλωμένο το κεφάλι, με μόνο την κορυφή του μαύρου καπέλου της να είναι ορατή.

Εν μέσω αναφορών ότι η 94χρονη μονάρχης θα συνοδεύεται από μέλη της οικογένειας σε μελλοντικές υποχρεώσεις, ένας πρώην ανώτερος βοηθός στο παλάτι είπε: 

«Η οικογένειά της θα ανέβει και θα είναι δίπλα της, αλλά θα συνεχίσει. Καταλαβαίνει ότι έχει δουλειά να κάνει, και ο Φίλιππος θα ήθελε να είναι δυνατή. Το έκανε και όταν εκείνος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή».

«Δεν θα παραιτηθεί ποτέ λόγω του καθήκοντος και της τιμής και η δημόσια υπηρεσία είναι τόσο βαθιά μέσα της, όπως ήταν για εκείνον», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.