CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συμβολικό νόημα πίσω από την καρφίτσα που φορούσε στην κηδεία του συζύγου της


The Jennettes

20 Απριλίου 2021

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συμβολικό νόημα πίσω από την καρφίτσα που φορούσε στην κηδεία του συζύγου της
Η Βασίλισσα φόρεσε μια διαμαντένια καρφίτσα στην κηδεία του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου, το Σάββατο και κρύβει μια ιστορία πίσω της.

Η βασίλισσα φόρεσε μια διαμαντένια καρφίτσα στην κηδεία του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου, το Σάββατο και κρύβει μια ιστορία πίσω της.

Η βασίλισσα παρευρέθηκε στην τελετή προς τιμήν του Δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor το Σάββατο, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα, καπέλο και μάσκα προσώπου και μια μεγάλη διαμαντένια καρφίτσα.

Το λαμπερό κομμάτι (που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος στη συλλογή της) προήλθε από τη συλλογή της γιαγιάς της βασίλισσας Mary από το 1893 και μπορεί να είναι νοσταλγικό για την Ελισάβετ, καθώς το φορούσε τακτικά κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της βασιλείας της για επίσημες υποχρεώσεις με τον σύζυγό της.

jenny.gr

Το κομμάτι διαθέτει λεπτομέρεια από μαργαριτάρι, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και η βασίλισσα επέλεξε να φορέσει την καρφίτσα χωρίς αυτήν για την κηδεία του Σαββάτου.

Η Αυτού Μεγαλειότητα, η οποία είναι γνωστό ότι στέλνει μηνύματα με τα ρούχα της, αναμφίβολα ήθελε να φορέσει κάτι που της υπενθύμιζε τον Δούκα του Εδιμβούργου και τον μακρύ και ευτυχισμένο γάμο τους.

Η μονάρχης πρόσθεσε επίσης μαργαριταρένιο κολιέ και σκουλαρίκια στο ντύσιμό της, ένα κλασικό κομμάτι που θεωρείται ευρέως ως μέρος της βασιλικής «στολής» της. 

Μαργαριτάρια φορούσαν επίσης κι άλλες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, όπως η Δούκισσα του Campridge και της Zara Tindall και συχνά φοριούνται σε βασιλικές κηδείες.

jenny.gr

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη βασιλική οικογένεια που μίλησε στο Vanity Fair, μετά από 73 χρόνια γάμου, η νέα χήρα βασίλισσα «πήρε μεγάλη στήριξη» από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν σε θέση να έχει «κάθε συνομιλία που έπρεπε να είχε», στις τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Windsor. 

«Ήταν μια μεγάλη και λυπητερή εβδομάδα, αλλά η βασίλισσα είναι χαρούμενη που εκείνη και ο Φίλιππος πέρασαν μαζί τις τελευταίες μέρες του στο Windsor και που είχαν τόσο πολύ χρόνο μαζί», ανέφερε μια πηγή. 

«Κάθε συνομιλία που έπρεπε να είχε γίνει, έγινε και ο Φίλιππος πέρασε λίγο χρόνο με τον πρίγκιπα Κάρολο, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για τους δύο», ενώ  όπως πρόσθεσε η πηγή: «ο Φίλιππος ήταν έτοιμος, είχε κουραστεί και πίστευε ότι είχε έρθει η ώρα. Αυτή ήταν η κηδεία που ήθελε».

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές του πρίγκιπα Φιλίππου και της βασίλισσας Ελισάβετ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.