CELEBRITIES

Anthony Hopkins: Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που βραβεύτηκε με Oscar


The Jennettes

26 Απριλίου 2021

Anthony Hopkins: Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που βραβεύτηκε με Oscar
Ο Βρετανός ηθοποιός κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στον σκληρό διαγωνισμό από τους Chadwick Boseman και Riz Ahmed και κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην καριέρα του στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού, για το ρόλο του στην ταινία «The Father».

Ο Βρετανός ηθοποιός κατάφερε να επικρατήσει απέναντι από τους Chadwick Boseman και Riz Ahmed και κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην καριέρα του στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού, για το ρόλο του στην ταινία «The Father».

Ο Anthony Hopkins έλαβε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στα 93α Όσκαρ στο Λος Άντζελες. Ο διάσημος ηθοποιός, 83 ετών, κέρδισε για την ερμηνεία του ως ένας ηλικιωμένος άντρας με άνοια στην ταινία του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Florian Zeller.

Είναι η δεύτερη νίκη του Hopkins σε αυτήν την κατηγορία, αφού κέρδισε το 1994 για τον ρόλο του ως Hannibal Lecter στο «The Silence of the Lambs».

Είχε επίσης προταθεί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του στο «The Remains of the Day» και στο «Nixon», καθώς και για Β' Ρόλους στα «The Two Popes» και «Amistad».

Όταν ανακοινώθηκε το όνομά του στους νικητές δεν ήταν εκεί για να το παραλάβει ούτε βγήκε μέσω σύνδεσης αλλά φρόντισε λίγες ώρες μετά την τελετή, να ευχαριστήσει με ένα video για το βραβείο μέσα από τον προσωπικό του λογαριαμό στο Instagram. Μάλιστα, εξήγησε πως δεν περίμενε να κερδίσει το Oscar.

 

Η νίκη καθιστά τον Anthony Hopkins τον μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό που βραβεύτηκε ποτέ με Oscar, τιμή που είχε προηγουμένως ο αείμνηστος Christopher Plummer, ο οποίος ήταν 82 ετών όταν κέρδισε για την ταινία «Beginners» το 2011.

Η νίκη του Hopkins ενοποίησε μια καθυστερημένη άνοδο της δυναμικής για τον ηθοποιό στη φετινή κούρσα, μετά τη νίκη του στα βραβεία BAFTA πριν από δύο βδομάδες.

Υποψήφιοι για το ίδιο φετινό βραβείο ήταν οι επίσης Βρετανοί Gary Oldman (Mank) και ο Riz Ahmed (The Sound of Metal), καθώς και ο Αμερικανο-Ασιάτης ηθοποιός Steven Yuen για το Minari. 

Η ένταξη των Yuen και Ahmed σηματοδότησε την πρώτη φορά που δύο Ασιάτες ηθοποιοί επιλέχθηκαν στην κατηγορία Καλύτερων Ηθοποιών.

Ο Hopkins δεν έλαβε το βραβείο αυτοπροσώπως και η αναμενόμενη ομιλία νίκης προς τιμήν του από την Olivia Colman στο Λονδίνο, δεν πραγματοποιήθηκε. Το βραβείο του παραδόθηκε σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη τελετή βραβείων Όσκαρ, η οποία έληξε λίγο μετά την ανακοίνωσή του.

Όλοι περιμέναν πως το βραβείο θα κέρδιζε ο αδικοχαμένος Chadwick Boseman, αφού θεωρούνταν το «φαβορί» για τη χθεσινή βραδιά και αυτό φάνηκε από την αμηχανία της παρουσίασης του βραβείου από τον περσινό νικητή, Joaquin Phoenix.

Αλλά και μια γυναίκα έγραψε ιστορία ως η μεγαλύτερη σε ηλικία που κερδίζει βραβείο Όσκαρ

Πέρα από τον Anthony Hopkins στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού, η Ann Roth κατάφερε να γίνει η γηραιότερη γυναίκα που κέρδισε κάποιο βραβείο.

Η Ann Roth, η οποία νωρίτερα φέτος ήρθε σε ισοπαλία με τους Agnés Varda και James Ivory ως τους παλαιότερους υποψήφιους στην ιστορία του Όσκαρ σε ηλικία 89 ετών, έλαβε το βραβείο Σχεδιασμού Κοστουμιών για το έργο της στο δράμα του Netflix «Ma Rainey's Black Bottom».

Η Roth δεν εμφανίστηκε στα βραβεία, ούτε έδωσε μια απομακρυσμένη ομιλία κατά τη νίκη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν κέρδισε το βραβείο Σχεδιασμού Κοστουμιών στα Guild Award για την ταινία περιόδου «Ma Rainey», η παρουσιάστρια Lana Condor εξήγησε ότι η νικήτρια προτιμούσε να αφήσει τη δουλειά της να μιλήσει για εκείνη.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της στα Όσκαρ και ήρθε στην πέμπτη υποψηφιότητά της. Στο παρελθόν έλαβε υποψηφιότητες για τα «The Hours», «The Talented Mr. Ripley» και «Places in the Heart» και κέρδισε για το «The English Patient» το 1997. Η Roth έχει 130 πιστώσεις ως σχεδιάστρια κοστουμιών στο IMDb, ξεκινώντας από το 1964.

Δείτε ακόμη:

Οι ωραιότερες εμφανίσεις των Oscar 2021

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.