CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε την καλύτερη αντίδραση όταν έμαθε πως έγραψε ιστορία σε ηλικία μόλις 14 ετών


The Jennettes

10 Μαΐου 2021

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε την καλύτερη αντίδραση όταν έμαθε πως έγραψε ιστορία σε ηλικία μόλις 14 ετών

Η Βασίλισσα δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή της όταν ανακάλυψε ότι είχε γράψει ιστορία όταν ήταν έφηβη. Κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνομιλίας της με την Royal Life Saving Society, η 95χρονη μονάρχης έμαθε πως το 1941, σε ηλικία 14 ετών, ήταν το πρώτο νεαρό άτομο στην Κοινοπολιτεία που έλαβε το «Junior Respiration Award», ένα βραβείο διάσωσης.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν η πρώτη. Μόλις το έκανα και έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για αυτό. Πριν από πολύ καιρό, φοβάμαι, νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά», είπε κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης στο WebEx, η οποία κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Ως νεαρό κορίτσι, παρακολουθούσε μαθήματα κολύμβησης με τη μικρότερη αδερφή της, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, στο Bath Club, ένα κλαμπ κυρίων στην οδό Dover, στο Mayfair. Όταν ο Clive Holland, αναπληρωτής πρόεδρος της Royal Life Saving Society, της είπε: «Μεγαλειοτάτη, όταν λέτε ότι ήταν πριν από πολύ καιρό, ήταν στην πραγματικότητα πριν από 80 χρόνια», τότε η εκείνη γέλασε και είπε: «Αυτό είναι φοβερό!». 

Η Sarah Downs, μια 20χρονη φοιτήτρια που έσωσε τη ζωή ενός μικρού αγοριού ως ναυαγοσώστρια σε πισίνα στο Exeter το 2018, της ζήτησε τις αναμνήσεις της από την επίτευξη του βραβείου της. «Ήθελα να ρωτήσω, γιατί προφανώς κερδίσατε ένα βραβείο διάσωσης όταν ήσασταν νεότερη, ποια ήταν μία από τις αναμνήσεις που ξεχωρίζετε από τότε;».

Η Βασίλισσα απάντησε: «Λοιπόν, ήταν πολύ καιρό πριν. Θυμάμαι ότι, φυσικά, όλα έγιναν στο Bath Club στην πισίνα. Και υποθέτω ότι δεν συνειδητοποίησα πραγματικά τι έκανα, ξέρετε, γιατί νομίζω ότι πρέπει να ήμουν 12 ή κάτι τέτοιο, 12 ή 14 ή κάτι τέτοιο. Αλλά ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ περήφανη που φορούσα το σήμα στο μπροστινό μέρος του μαγιό μου. Ήταν πολύ μεγάλο, σκέφτηκα τότε».

Η Αυτού Μεγαλειότης μίλησε με τη Sarah, φοιτήτρια φυσιοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, για τις δικές της εμπειρίες στη ναυαγοσωστική και για το πώς έφτασε να κερδίσει το μετάλλιο Russell της Royal Life Saving Society το 2018 για την ανάνηψη του αγοριού στο Middlemore Pool στο Exeter. Το Russell Medal απονέμεται ετησίως σε άτομα κάτω των 18 ετών για την εμφάνιση γενναιότητας και γρήγορης σκέψης υπό πίεση.

Η βιντεοκλήση ήταν επίσης μια ευκαιρία για τη Βασίλισσα να παρουσιάσει ουσιαστικά τον Δρ Stephen Beerman που έλαβε το King Edward VII Cup, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια ως αναγνώριση των εξαιρετικών συνεισφορών στην πρόληψη πνιγμού. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, το King Edward VII Cup παρουσιαζόταν αυτοπροσώπως από την Αυτού Μεγαλειότητα στο Ανάκτορο του Buckingham.

Η Royal Life Saving Society ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1891 ως απάντηση σε εκατοντάδες πνιγμούς που συνέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πνιγμός παραμένει μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου που μπορεί να προληφθεί στον κόσμο σήμερα, με περίπου 235.000 θανάτους κάθε χρόνο. Περίπου το 90% αυτών των θανάτων συμβαίνουν σε φτωχές ή μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η βασίλισσα υπήρξε προστάτης της από την αρχή της βασιλείας της το 1952.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.