CELEBRITIES

Kate Middleton: Η συγκινητική συνομιλία της με γυναίκα που έχασε τους παππούδες της από την Covid-19


The Jennettes

18 Μαΐου 2021

Kate Middleton: Η συγκινητική συνομιλία της με γυναίκα που έχασε τους παππούδες της από την Covid-19
Η Kate Middleton ήρθε σε επαφή με μια νεαρή γυναίκα που συμμετείχε στο project φωτογραφίας της, «Hold Still», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της που μοιράστηκε την πολύ προσωπική οικογενειακή φωτογραφία των παππούδων της που κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου στο θάλαμο του νοσοκομείου COVID-19.

Η Kate Middleton ήρθε σε επαφή με μια νεαρή γυναίκα που συμμετείχε στο project φωτογραφίας της, «Hold Still», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της που μοιράστηκε την πολύ προσωπική οικογενειακή φωτογραφία των παππούδων της που κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου στο θάλαμο του νοσοκομείου COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Δούκισσα του Cambridge μίλησε σε πολλούς από τους 100 φιναλίστ που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του «Hold Still» project. Το βιβλίο φωτογραφίας «Hold Still: A Portrait of Our Nation» κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου και η Kate και ο Πρίγκιπας William μοιράστηκαν μία από τις κλήσεις στο νέο κανάλι τους στο YouTube τη Δευτέρα.

Το φθινόπωρο, η Kate μίλησε με την φιναλίστ Hayley Evans για την οδυνηρή εμπειρία των παππούδων της, Pat και Ron Wood. Οι Woods ήταν παντρεμένοι για 71 χρόνια και εισήχθησαν στο θάλαμο COVID-19 του Νοσοκομείου Worthing στο Δυτικό Sussex της Αγγλίας, τον Μάιο του 2020.

«Στην αρχή ήταν σε διαφορετικούς θαλάμους, αλλά σύντομα επανενώθηκαν. Το ευγενικό προσωπικό ένωσε τα κρεβάτια τους μαζί και τους έδωσε το δικό τους δωμάτιο», έγραψε η εγγονή τους για την εικόνα με τίτλο «Forever Holding Hands». Στη συναισθηματική εικόνα, οι ηλικιωμένοι κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου ανάμεσα στα κρεβάτια τους στο νοσοκομείο. Η Evans αποκάλυψε ότι έβγαλε το πορτρέτο με γάντια και με προσωπίδα την τελευταία φορά που τους είδε. Δυστυχώς, η 92χρονη Pat πέθανε στον ύπνο της και ο 95χρονος σύζυγός της ακολούθησε πέντε ημέρες αργότερα.

«Πέρασαν τις τελευταίες μέρες τους ακριβώς εκεί που έπρεπε να είναι και ακριβώς όπως πέρασαν τα τελευταία 71 χρόνια... μαζί», έγραψε η Evans.

Σε συνομιλία μαζί της, η Kate ευχαρίστησε τη γυναίκα και την οικογένειά της που ήταν αρκετά γενναίοι και μοιράστηκαν αυτήν την εικόνα με τον κόσμο. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ που στείλατε την υπέροχη, πολύ συγκινητική φωτογραφία των παππούδων σας. Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας. Είμαι πολύ ευγνώμων για την αποστολή μιας τέτοιας προσωπικής φωτογραφίας. Μπόρεσες να περάσεις αρκετό χρόνο μαζί τους;».

«Ήταν σε ένα δωμάτιο μόνοι τους, όμως μετά από μερικές μέρες στο νοσοκομείο και όταν η γιαγιά μου πήρε το θετικό αποτέλεσμα, κατάφεραν να μπουν στο ίδιο δωμάτιο», εξήγησε η Evans.

«Ω, αυτό θα σήμαινε τον κόσμο για αυτούς», είπε η Kate και πρόσθεσε, «Η φωτογραφία είναι τόσο συγκινητική και αυτό νομίζω ότι είναι τόσο υπέροχο, είναι σαν να ακούς τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων και τα πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς. Και μου άρεσε αυτό που είπες για το πως εκτιμούσαν τα μικρά πράγματα και δεν έπαιρναν τίποτα για δεδομένο, όπως ήταν η δυνατότητα να αγγίζουν ο ένας τον άλλο και να κρατούν ο ένας τον άλλον τις τελευταίες τους μέρες».

Η Evans μοιράστηκε και μια συγκινητική λεπτομέρεια. Το βράδυ πριν από τη νοσηλεία της γιαγιάς της, είπε ότι παρακολουθούσαν τους εορτασμούς για την V-E Day  και μάλιστα μίλησαν για την αγάπη τους για την Βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια αλλά και το ρούχο της Kate Middleton. «Η επιλογή της φωτογραφίας θα σήμαινε τόσο πολλά για εκείνους γιατί έγινε από εσένα και το γεγονός ότι εξακολουθούν να έχουν τέτοιο αντίκτυπο... όπου κι αν βρίσκονται, θα τους συγκινούσε τρομερά».

Η Kate απάντησε: «Η μνήμη τους σίγουρα θα μείνει για πάντα, αυτό είναι σίγουρο. Και ξέρετε, το μήνυμά τους, το γεγονός ότι αυτό το είδος ανθεκτικότητας, γενναιότητας, αλλά και αυτές οι μικρές πράξεις είναι αυτά που πραγματικά έχουν σημασία, και πραγματικά μας κρατούν μαζί, νομίζω ότι είναι ένα τόσο σημαντικό μήνυμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του lockdown και νομίζω ότι αυτό αντηχεί σε πολλούς ανθρώπους».

Περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στο «Hold Still» και της Kate πρόκειται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες στο νέο κανάλι YouTube του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge. Το βασιλικό ζευγάρι ανακοίνωσε την έναρξη του καναλιού στις 5 Μαΐου με ένα βίντεο με bloopers. 

Το βιβλίο του «Hold Still», είναι προς πώληση και διαθέτει 100 πορτρέτα που αντικατοπτρίζουν τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα μεμονωμένων εμπειριών εν μέσω της πανδημίας COVID. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα χωριστούν μεταξύ του κορυφαίου φιλανθρωπικού οργανισμού ψυχικής υγείας Mind και της National

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.