CELEBRITIES

Marilyn Monroe: Άγαλμά της θεωρείται «σεξιστικό» και προκαλεί αντιδράσεις


The Jennettes

18 Μαΐου 2021

Marilyn Monroe: Άγαλμά της θεωρείται «σεξιστικό» και προκαλεί αντιδράσεις
Ένα πελώριο άγαλμα της θρυλικής Marilyn Monroe που αναπαριστά μια iconic σκηνή της από την ταινία The Seven Year Itch του 1955, έχει λάβει πολλές αντιδράσεις και έχει θεωρηθεί ως «προσβλητικό» και «σεξιστικό».

Ένα πελώριο άγαλμα της θρυλικής Marilyn Monroe που αναπαριστά μια iconic σκηνή της από την ταινία The Seven Year Itch του 1955, έχει λάβει πολλές αντιδράσεις και έχει θεωρηθεί ως «προσβλητικό» και «σεξιστικό».

Το 2012, ένα άγαλμα από ατσάλι και αλουμίνιο είχε αποκαλυφθεί στην πόλη του Palm Springs της Καλιφόρνια, με σκοπό να τιμήσει την Marilyn Monroe, με άμεση αναφορά σε μια από τις πιο γνωστές της σκηνές σε ταινία.

Από το 2014, το άγαλμα «ταξίδεψε» στο Σικάγο και τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πολιτείας, ώστε να γίνει αξιοθέατο, προκαλώντας όμως πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα από το ανδρικό κοινό.

Μετά από επτά χρόνια, το άγαλμα πρόκειται να επιστρέψει στην Καλιφόρνια και δεν είναι όλοι χαρούμενοι γι' αυτό.

Το άγαλμα το οποίο ονομάζεται «Forever Marilyn», θα επιστρέψει στο Palm Spring και θα κοσμεί το Μουσείο Τεχνών του. Ωστόσο, πολλοί έχουν επικρίνει τη μελλοντική του τοποθέτηση στην πόλη, ενώ άλλοι αποκαλούν το αναμνηστικό κομμάτι «σεξιστικό».

«Η σκέψη και μόνο των παιδιών που φεύγουν από το μουσείο μας και το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι τα εσώρουχα αυτού του τεράστιου γλυπτού της Merilyn, θα ήταν εξαιρετικά προσβλητικό», δήλωσε ο Louis Grachos, ο διευθυντής του μουσείου, στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το NPR.

Παρά τις ανησυχίες του, το συμβούλιο ψήφισε την προσωρινή τοποθέτηση του αγάλματος στο μπροστινό μέρος του μουσείου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Άλλοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες με τον Grachos, λέγοντας ότι το άγαλμα προωθεί μια πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης γνωστή ως upskirting, όταν κάποιος τραβά φωτογραφίες κάτω από τη φούστα μιας γυναίκας χωρίς να το γνωρίζει.

«Κυριολεκτικά, πρόκειται να κάνει επίδειξη έξω από το μουσείο», δήλωσε η Elizabeth Armstrong στο NPR. Είναι η πρώην διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης του Palm Springs και εκπρόσωπος μιας αίτησης Change.org, που αντιτίθεται στο άγαλμα της Monroe, η οποία έχει σήμερα πάνω από 40.000 υπογραφές.

«Είναι απόλυτα σεξιστικό», είπε η Armstrong. «Αναγκάζει τους ανθρώπους να κοιτάξουν κάτω από τη φούστα της».

jenny.gr

Ο Dada, ο οποίος είναι επικεφαλής του τουριστικού συγκροτήματος PS Resorts που αγόρασε το άγαλμα για 1 εκατομμύριο δολάρια, εξέφρασε τη δική του έκπληξη για την αμφιλεγόμενη επιστροφή του αγάλματος, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη καλλιτεχνική σκηνή του Palm Springs.

«Είναι πόλος έλξης, κατά τη γνώμη μας», είπε στο NPR. «Δεν είναι τέχνη».

Για να εξουδετερώσει μερικές από τις αντιδράσεις, ο Dada είπε ότι θα διεξαχθεί «ανεξάρτητη ερευνητική μελέτη» σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο και το όφελος του αγάλματος για την πόλη και το μουσείο.

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.