CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle: Η ιδιαίτερη ανακοίνωση με αφορμή την 3η επέτειο τους


The Jennettes

20 Μαΐου 2021

Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle: Η ιδιαίτερη ανακοίνωση με αφορμή την 3η επέτειο τους
Ο Πρίγκιπας Harry και ο Meghan Markle γιόρτασαν την τρίτη επέτειο του γάμου τους στις 19 Μαΐου, χρησιμοποιώντας την ειδική περίσταση για να ανακοινώσουν ένα νέο φιλανθρωπικό έργο από το Ίδρυμα Archewell. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex παντρεύτηκαν στο Κάστρο του Windsor στις 19 Μαΐου 2018 σε μια παραμυθένια τελετή που παρακολούθησαν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle γιόρτασαν την τρίτη επέτειο του γάμου τους στις 19 Μαΐου, χρησιμοποιώντας την ειδική περίσταση για να ανακοινώσουν ένα νέο φιλανθρωπικό έργο από το Ίδρυμα Archewell. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex παντρεύτηκαν στο Κάστρο του Windsor στις 19 Μαΐου 2018 σε μια παραμυθένια τελετή που παρακολούθησαν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο του Ιδρύματος την Τετάρτη, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα Κοινοτικό Κέντρο Αρωγής στη Βομβάη της Ινδίας, μέσω της συνεργασίας του με την World Central Kitchen. Η δήλωση ανέφερε το ανησυχητικό δεύτερο κύμα του ιού COVID-19 ως λόγο για την ανέγερση του κέντρου εκεί.

«Αυτή τη στιγμή, τα περιστατικά COVID-19 αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα της Ινδίας. Την Τρίτη, τα συνολικά κρούσματα στην Ινδία ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια, με 260.000 νέες περιπτώσεις και 4.329 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Εκατοντάδες χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί, εκατομμύρια έχουν μολυνθεί και υπάρχει ευρεία ανησυχία ότι η κρίση είναι ακόμη χειρότερη από ό, τι γνωρίζουμε», ανέφερε η δήλωση. 

Με τοποθεσίες που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των μακροπρόθεσμων αναγκών της τοπικής κοινότητας, το Archewell και το World Central Kitchen (που διευθύνεται από τον διάσημο σεφ José Andrés) θα ανοίξουν το τρίτο από τα τέσσερα Κέντρα Ανακούφισης της Κοινότητας στη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας. Η Βομβάη φιλοξενεί επίσης τη Myna Mahila, μια ινδική οργάνωση που επικεντρώνεται στις ευκαιρίες υγείας και απασχόλησης των γυναικών που η Δούκισσα του Sussex υποστηρίζει εδώ και καιρό.

Σκοπός αυτών των κέντρων είναι να παρέχουν ανακούφιση, θεραπεία και δύναμη στις κοινότητες όπου βρίσκονται. Κατά τη διάρκεια μελλοντικών κρίσεων, αυτά τα κέντρα μπορούν να ενεργοποιηθούν γρήγορα ως κουζίνες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ή χώρους εμβολιασμού και εν μέσω πιο ήρεμων εποχών μπορούν να χρησιμεύσουν ως κόμβοι διανομής τροφίμων, σχολεία, κλινικές ή κοινοτικοί χώροι συγκέντρωσης για οικογένειες. 

Τον Δεκέμβριο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι το Archewell ενώνει τις δυνάμεις του με το World Central Kitchen, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη σίτιση όσων έχουν ανάγκη σε περιόδους κρίσης, για τη δημιουργία τεσσάρων κοινοτικών κέντρων ανακούφισης σε όλο τον κόσμο σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κλιματικές καταστροφές».Το πρώτο κέντρο ανακούφισης στη Δομίνικα της Κοινοπολιτείας της Καραϊβικής έχει ολοκληρωθεί, ενώ το δεύτερο κέντρο στο Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται υπό κατασκευή.

«Η υγεία των κοινοτήτων μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να συνδεθούμε με την κοινή μας ανθρωπιά. Ο Chef Andrés και η απίστευτη ομάδα του στο World Central Kitchen, μας υπενθυμίζει ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός έτους ασυναγώνιστης δυσκολίας, υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά άτομα που θέλουν - και εργάζονται ακούραστα - να αλληλοϋποστηρίζονται. Το World Central Kitchen μας εμπνέει για δράση μέσα από τη συμπόνια», δήλωσαν η Meghan και ο Harry σε κοινή τους δήλωση. 
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.