CELEBRITIES

Πρίγκιπας William: Θυμάται την ημέρα που έμαθε ότι η μητέρα του ήταν νεκρή


The Jennettes

24 Μαΐου 2021

Πρίγκιπας William: Θυμάται την ημέρα που έμαθε ότι η μητέρα του ήταν νεκρή
Ο Δούκας του Cambridge θυμήθηκε τις «σκοτεινές μέρες της θλίψης» μετά το θάνατο της μητέρας του, Πριγκίπισσας Diana, το 1997. Ο Πρίγκιπας William μίλησε για την ημέρα που ανακάλυψε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει, στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας το Σάββατο 22 Μαΐου. Μίλησε για το πώς η χώρα κρατά τόσες πολλές χαρούμενες αναμνήσεις για αυτόν, αλλά και μερικές από τις πιο θλιβερές του.

Ο Δούκας του Cambridge θυμήθηκε τις «σκοτεινές μέρες της θλίψης» μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, το 1997.

Ο Πρίγκιπας William μίλησε για την ημέρα που ανακάλυψε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει, στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας το Σάββατο 22 Μαΐου. 

«Η Σκωτία είναι η πηγή μερικών από τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις μου. Αλλά επίσης, της πιο θλιβερής μου. Ήμουν στο Balmoral όταν μου είπαν ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Ακόμα σοκαρισμένος, βρήκα καταφύγιο στη λειτουργία της Crathie Kirk εκείνο το πρωί. Και στις σκοτεινές μέρες της θλίψης που ακολούθησαν, βρήκα παρηγοριά και ανακούφιση στον ύπαιθρο της Σκωτίας. Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση που νιώθω με τη Σκωτία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο πρίγκιπας ως μέρος του ρόλου του ως Ύπατου Αρμοστή.

Εξάλλου, η Σκωτία είναι το μέρος που γνώρισε την Kate πριν από 20 χρόνια ενώ φοιτούσαν στο University of St Andrews, το οποίο όπως είπε, είναι μια ανάμνηση που του δίνει μεγάλη χαρά.

Τα σχόλια του πρίγκιπα William έρχονται μετά από τη σκληρή κριτική του για το BBC υπό το φως μιας ανεξάρτητης έρευνας που διαπίστωσε ότι ο Martin Bashir ενήργησε με «δόλιο» τρόπο και πλαστά έγγραφα για να πάρει την πολυσυζητημένη του συνέντευξη με την πριγκίπισσα Diana το 1995. Της έδειξε πλαστές τραπεζικές δηλώσεις  για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα, διαπράττοντας σοβαρή παραβίαση των συντακτικών οδηγιών του BBC.

Ο Δούκας χαρακτήρισε τη συνέντευξη με τη μητέρα τους ως αποτέλεσμα «εξαπάτησης» και είπε ότι «τελικά πήρε τη ζωή της». Σε μια δήλωση βίντεο, ο William είπε ακόμη ότι ήταν σημαντική η συμβολή της στην επιδείνωση της σχέσης των γονιών του, προσθέτοντας ότι έκτοτε έβλαψε αμέτρητους ανθρώπους. 

«Φέρνει απερίγραπτη θλίψη όταν γνωρίζουμε ότι οι αποτυχίες του BBC συνέβαλαν σημαντικά στον φόβο, την παράνοια και την απομόνωσή της που θυμάμαι από αυτά τα τελευταία χρόνια μαζί της. Αλλά αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι εάν το BBC είχε διερευνήσει σωστά τις καταγγελίες και τις ανησυχίες που τέθηκαν για πρώτη φορά το 1995, η μητέρα μου θα ήξερε ότι είχε εξαπατηθεί.

Χωρίς δικαιολογία, το BBC υπολείπεται των υψηλών προτύπων ακεραιότητας και διαφάνειας που είναι το χαρακτηριστικό του», ανέφερε Ο William.

Ο Πρίγκιπας Harry με τη σειρά του πρόσθεσε: «Η σαν κύμα επίδραση μιας κουλτούρας εκμετάλλευσης και ανήθικων πρακτικών τελικά κόστισε τη ζωή της. Οι ανήθικες πρακτικές που υιοθέτησε το BBC για να πάρει τη συνέντευξη εξακολουθούν να είναι ευρέως διαδεδομένες και υπερβαίνουν μια μόνο δημοσίευση. Η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτού, και τίποτα δεν άλλαξε. Προστατεύοντας την κληρονομιά της, τους προστατεύουμε όλους και προασπίζουμε την αξιοπρέπεια, με την οποία έζησε τη ζωή της. Ας θυμηθούμε ποια ήταν και τι πρέσβευε».

Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC, Tony Hall ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του ως πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης μετά την έρευνα σχετικά με τον ρόλο του στο σκάνδαλο της συνέντευξης της Diana.

«Παραιτήθηκα σήμερα από πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης. Είχα πάντα μια ισχυρή αίσθηση δημόσιας υπηρεσίας και είναι σαφές ότι η συνέχιση του ρόλου μου θα αποτελούσε απόσπαση της προσοχής από ένα ίδρυμα που με ενδιαφέρει βαθιά. Όπως είπα πριν από δύο ημέρες, λυπάμαι πολύ για τα γεγονότα πριν από 25 χρόνια και πιστεύω ότι η ηγεσία σημαίνει ανάληψη ευθύνης». 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.