CELEBRITIES

Oprah Winfrey: «Από τα 9 μέχρι τα 12, βιαζόμουν από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα καν τι ήταν ο βιασμός»


The Jennettes

25 Μαΐου 2021

Oprah Winfrey: «Από τα 9 μέχρι τα 12, βιαζόμουν από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα καν τι ήταν ο βιασμός»
Η μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Oprah Winfrey μίλησε για το δικό της προσωπικό τραύμα στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της AppleTV +  σε συνεργασία με τον Πρίγκιπα Harry, «The Me You Can See», για άτομα που μιλούν για τις αλήθειες τους και συμφιλιώνονται με το τραύμα τους. 

Η μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Oprah Winfrey μίλησε για το δικό της προσωπικό τραύμα στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της AppleTV +  σε συνεργασία με τον Πρίγκιπα Harry, «The Me You Can't See», για άτομα που μιλούν για τις αλήθειες τους και συμφιλιώνονται με το τραύμα τους.

Τώρα, η 67χρονη παρουσιάστρια αποκάλυψε τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ως νεαρό κορίτσι. Η Winfrey βίωσε τον πόνο του βιασμού από τον  ξάδερφό της κατά τη διάρκεια της παιδική της ηλικίας. 

«9 και 10 και 11 και 12 ετών, βιαζόμουν από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα καν τι ήταν ο βιασμός. Σίγουρα δεν ήξερα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σεξ. Δεν είχα ιδέα από πού προέρχονταν τα μωρά. Δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε. Είναι κάτι που το δέχτηκα », συνέχισε η Winfrey, λέγοντας ότι ο βιασμός της της έδωσε ένα απίστευτο μάθημα «ότι ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες». «Η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι σε θέση να πεις δυνατά αυτό που σου συνέβη είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το να μιλήσει για αυτό την απελευθέρωσε». 

Η Winfrey μίλησε για πρώτη φορά για το παιδικό της τραύμα το 1986 στο «The Oprah Winfrey Show». Στο επεισόδιο εκείνο, περιέγραψε τον βιασμό της στα χέρια του 19χρονου ξαδέλφου της για να ευαισθητοποιήσει τους επιζώντες από παρόμοιες καταστάσεις και να τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν. Η star επανέλαβε επίσης πόσο σημαντικό ήταν για τους γονείς και τους κηδεμόνες να υποστηρίξουν τα παιδιά αυτά που βιώνουν κάτι τέτοιο.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις μαύρες γυναίκες και τα κορίτσια που πέφτουν θύματα βιασμού και κακοποίησης είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο κατά της Βίας στη Μαύρη Κοινότητα, ένα στα 15 θύματα βιασμού με μαύρες γυναίκες καταγγέλει το έγκλημα. Επίσης, ένα στα τέσσερα μαύρα κορίτσια θα υποστεί σεξουαλική επίθεση έως την ηλικία των 18 ετών. Και μία στις πέντε μαύρες γυναίκες είναι επιζώσες βιασμού.

Καθώς περισσότεροι επιζώντες προχωρούν γενναία για να σπάσουν το γενετικό τραύμα και να συμφιλιωθούν με το παρελθόν τους, είναι επιτακτική ανάγκη η οικογένεια, οι φίλοι και οι γύρω τους να εντείνουν τις προσπάθειες υποστήριξης τους. 
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.