CELEBRITIES

Naomi Osaka: Όταν η ψυχική υγεία γίνεται προτεραιότητα, τα Grand Slam μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα


Σύρμα Κιουπελόγλου

2 Ιουνίου 2021

Naomi Osaka
H απόσυρση της Naomi Osaka, της νούμερο 2 τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη, από το γαλλικό Grand Slam έπεσε σαν βόμβα για τους απανταχού οπαδούς του αθλήματος. 

H απόσυρση της Naomi Osaka, της νούμερο 2 τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη, από το γαλλικό Grand Slam έπεσε σαν βόμβα για τους απανταχού οπαδούς του αθλήματος. 

Η κορυφαία παίκτρια ζήτησε από τους υπεύθυνους του τουρνουά Roland Garros να απαλλαχθεί από την υποχρέωση των συνεντεύξεων Τύπου μετά από κάθε αγώνα, λόγω των θεμάτων που αντιμετωπίζει με τη ψυχική της υγεία. 

Η Osaka αποκάλυψε πως πάσχει από κατάθλιψη από το US Open του 2018, γεγονός που οξύνει ιδιαίτερα το κοινωνικό της άγχος. Εξηγώντας την κατάσταση της είπε πως δεν έχει από φυσικού της το χάρισμα της επικοινωνίας, συχνά φορά τα ακουστικά της δημόσια για να μην αντιμετωπίζει τον κόσμο και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση μίας συνέντευξης Τύπου. Στο Παρίσι αισθανόταν ήδη ευάλωτη γι’αυτό και αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία. 

Η διοργάνωση δυστυχώς δεν έκανε δεκτό το αίτημα της και έτσι όταν εκείνη μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρω του τουρνουά δεν εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους για την καθιερωμένη συνέντευξη, της επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε την Osaka να αποσύρει τη συμμετοχή της από το φετινό Roland Garros. Η ίδια είπε ότι δεν ήθελε να αποσπάσει τη προσοχή από το τένις και ότι ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει για την ψυχολογική της κατάσταση και να στείλει το μήνυμα της αλλαγής των απαρχαιωμένων κανονισμών του αθλήματος. Ζήτησε συγγνώμη και είπε πως θα προσπαθήσει να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους συναθλητές της. 

jenny.gr

Πολλοί την κατέκριναν και είπαν ότι οι συνεντεύξεις συγκαταλέγονται στα καθήκοντα των αθλητών, οι περισσότεροι όμως της έστειλαν ένα δυνατό κύμα υποστήριξης. Συναθλητές της όπως η Martina Navratilova, η 18 φορές πρωταθλήτρια Grand Slam, η Serena Williams, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και ο καλαθοσφαιριστής Stephen Curry δήλωσαν δημόσια το σεβασμό τους για την Osaka. 

Είναι κατανοητό ότι μία τόσο μεγάλη και ιστορική διοργάνωση, όπως είναι το γαλλικό Open, έχει ορισμένες παραδόσεις αλλά και συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων. Ωστόσο, όταν μιλάμε για θέματα υγείας όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Η Οsaka όχι μόνο δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση από την διοργάνωση, αλλά της επιβλήθηκε χρηματική ποινή και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τους αγώνες. Η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική και χρειάζεται την ίδια αν όχι και περισσότερη φροντίδα και αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που χρειάζεται να περάσουμε προς τα έξω. Mπορεί τις τελευταίες δεκαετίες οι δημόσιες σχέσεις και οι χορηγοί να έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας και της ανόδου ενός αθλητή, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως οι αθλητικές του επιδόσεις είναι αυτές που θα τον στείλουν στην κορυφή. 

Πηγή φωτογραφιών Splash

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.