CELEBRITIES

Brad Pitt και Angelina Jolie: Το χρονικό μιας παραμυθένιας σχέσης που κατέληξε στα δικαστήρια


The Jennettes

4 Ιουνίου 2021

Brad Pitt και Angelina Jolie
Η Angelina Jolie σήμερα γίνεται 46 ετών. Στη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής της μετράει μία μεγάλη καριέρα στην υποκριτική, πολλές φιλανθρωπικές δράσεις, 6 παιδιά, 3 γάμους αλλά και 3 διαζύγια. 

Η Angelina Jolie σήμερα γίνεται 46 ετών. Στη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής της μετράει μία μεγάλη καριέρα στην υποκριτική, πολλές φιλανθρωπικές δράσεις, 6 παιδιά, 3 γάμους αλλά και 3 διαζύγια. 

Η πολύκροτη σχέση της με τον Brad Pitt ξεκίνησε μαζί με τη φημολογία ότι εκείνος διέλυσε τον γάμο του με την Jennifer Aniston για χάρη της και τελείωσε στις δικαστικές αίθουσες με διαμάχες για τη κηδεμονία των παιδιών, με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και με το τέλος ενός έγγαμου βίου που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. 

Ας πάρουμε όμως, την ιστορία των Brangelina από την αρχή. 

Καλοκαίρι 2004: Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Mr. and Mrs. Smith», μιας ατμοσφαιρικής κωμωδίας δράσης για δύο παντρεμένους κατασκόπους. Λόγω των αντικρουόμενων προγραμμάτων τους, δεν είχαν συναντηθεί πριν γυρίσουν την πρώτη τους σκηνή. Τότε, ο Pitt και η Jennifer Aniston ήταν παντρεμένοι για σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ η Jolie εξακολουθούσε να θεωρείται μία αντισυμβατική γυναίκα με ιδιαίτερο γούστο στους άντρες. 

Μάρτιος 2005: Μετά από επίσημο χωρισμό ενός μηνός, η Jennifer Aniston υποβάλλει διαζύγιο από τον Pitt, επικαλούμενη «ασυμφωνία χαρακτήρων».

jenny.gr

Καλοκαίρι 2005: Καθώς κάνουν το τουρ για την προώθηση της ταινίας «Mr. and Mrs. Smith» οι φήμες για τη σχέση τους αυξάνονται, με αποκορύφωμα τη φωτογράφηση «Domestic Bliss» για το περιοδικό W. Αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Το διαζύγιο του Pitt δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Φθινόπωρο 2005: Το διαζύγιο Pitt και Aniston ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2005. Τον Νοέμβριο, η Jolie, πρεσβευτής καλής θέλησης της UNHCR και ενεργή φιλάνθρωπος, κατευθύνεται στο Πακιστάν για να συμμετάσχει στις προσπάθειες ανακούφισης από το σεισμό και ο Pitt τη συνοδεύει στο ταξίδι.

Χειμώνας 2006: Είναι γεγονός! Η Jolie επιβεβαιώνει στο People ότι περιμένει μωρό με τον Pitt. Λίγο αργότερα, εκείνος υιοθετεί νόμιμα το Maddox και τη Zahara Jolie, τα δύο υιοθετημένα παιδιά της, και αλλάζουν τα επώνυμα των παιδιών σε Jolie-Pitt.

Μάιος 2006: Η κόρη τους, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, γεννιέται στη Namibia. Οκτώβριος 2006: Ο Pitt επιμένει ότι ο γάμος δεν είναι ο στόχος τους, λέγοντας στο Esquire ότι θα προχωρήσουν σε αυτόν μόνο «όταν όλοι οι άλλοι στη χώρα που θέλουν να παντρευτούν είναι νόμιμα ικανοί», αναφερόμενοι στο δικαίωμα των ανθρώπων του ίδιου φύλου να παντρεύονται.   

jenny.gr

Ιανουάριος 2007: Το ζευγάρι εντοπίζεται να μετακομίζει σε ένα ιστορικό αρχοντικό του 1830 στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, το οποίο θα αποκαλούν σπίτι καθώς ο Pitt εργάζεται στο έργο του Make It Right για την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Ταυτόχρονα γύριζε το βραβευμένο «The Curious Case of Benjamin Button».

Μάρτιος 2007: Οι δυο τους συνεχίζουν να μεγαλώνουν την οικογένειά τους, υιοθετώντας τον τρίχρονο Pax Thien από το Βιετνάμ.

Μάιος 2008: Η Jolie αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος με δίδυμα όταν το ζευγάρι εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ των Καννών. Εκείνη προωθεί το «Kung Fu Panda» εκείνη τη στιγμή. Το 2008, υπογράφουν επίσης μια μακροχρόνια μίσθωση σε ένα γαλλικό κάστρο, όπου αρχίζουν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. 

Ιούλιος 2008: Τα δίδυμα Vivienne Marcheline και Knox Léon γεννιούνται στη Γαλλία. Οι αποκλειστικές πρώτες φωτογραφίες των διδύμων πωλούνται για 14 εκατομμύρια $ στο People και στο Hello! Μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες φωτογραφίες του ιστορικού  το πιο ακριβό σύνολο φωτογραφιών που έχουν πωληθεί στο ιστορικό ταμπλόιντ.

Σεπτέμβριος 2011: Ενώ ήταν σε περιοδεία Τύπου για το Moneyball, ο Pitt δηλώνει στο Parade ότι κατά τη λήξη της σχέσης του με τον Aniston «προσπαθούσε να προσποιηθεί ότι ο γάμος ήταν κάτι που δεν ήταν» και ότι η συνάντηση του με τη Jolie τον αναζωογόνησε.

jenny.gr

Δεκέμβριος 2011: Σε μια συνέντευξη με την Christiane Amanpour, η Jolie αναφέρει ότι τα παιδιά της συνεχίζουν να ρωτούν πότε θα παντρευτούν οι γονείς τους. «Τους εξηγήσαμε ότι η δέσμευσή μας όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια οικογένεια ήταν η μεγαλύτερη δέσμευση που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε. Όταν έχεις έξι παιδιά, είσαι δεσμευμένος», είπε. Έναν μήνα αργότερα, ο Pitt λέει στο Hollywood Reporter ότι οι καμπάνες του γάμου μπορεί και να ηχήσουν γι’αυτούς στο μέλλον: «Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε. Σημαίνει τόσα πολλά για τα παιδιά μας, και το ζητούν πολύ. Και σημαίνει και για μένα πολλά να κάνω αυτό το είδος της δέσμευσης».

Απρίλιος 2012: Οι δυο τους ανακοινώνουν ότι θα παντρευτούν. «Είναι μια υπόσχεση για το μέλλον και τα παιδιά τους είναι πολύ χαρούμενα. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Pitt στο People.

Μάρτιος 2013: Το ζευγάρι κυκλοφορεί ένα κρασί, ένα βραβευμένο ροζέ, το οποίο κατασκευάζεται στον αμπελώνα τους των 1.000 στρεμμάτων και πήρε το όνομά του από το σπίτι τους Chateau Miraval στο Correns της Γαλλίας. Και τα 6.000 μπουκάλια εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά και αργότερα ονομάζεται κορυφαίο vintage από το Wine Spectator.

jenny.gr

Μάιος 2013: Η Jolie γράφει μία ανοιχτή επιστολή στους New York Times που μοιράζεται την επιλογή της να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, επικαλούμενη γενετικές προδιαθέσεις για καρκίνο του μαστού. «Είμαι τυχερή που έχω έναν σύντροφο, τον Brad Pitt, ο οποίος είναι τόσο στοργικός και υποστηρικτικός», έγραψε. «Η ζωή έρχεται με πολλές προκλήσεις. Αυτά που δεν πρέπει να μας φοβίζουν είναι αυτά που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε τον έλεγχο».

Αύγουστος 2014: Σε μια ιδιωτική, μυστική τελετή στον πύργο τους, ο Brad και η Angelina επισημοποίησαν την ένωσή τους με έναν γάμο που παρακολούθησε ένας μικρός αριθμός επισκεπτών και τα έξι παιδιά τους.

Δεκέμβριος 2014: Οι δύο ηθοποιοί εμφανίζονται ξανά στη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτή τη φορά, η Jolie έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία. Οι κριτικοί δεν αγαπούν το «By the Sea», έναν μελαγχολικό απολογισμό ενός γάμου υπό διάλυση. «Το να μοιράζονται κάτι με έναν βαθύ καλλιτεχνικό τρόπο, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για τα καλλιτεχνικά ζευγάρια», είπε η Jolie εκείνη την εποχή. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλό θα ήταν για εμάς», πρόσθεσε. Η ταινία «Unbroken» της Jolie για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα έκανε επίσης πρεμιέρα τον ίδιο μήνα.

jenny.gr

Μάιος 2015: Αφού πέρασαν οκτώ χρόνια στο σπίτι τους στη Νέα Ορλεάνη, ο Brad και η Angelina αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν το σπίτι τους στη γαλλική συνοικία, πουλώντας το για 6,5 εκατομμύρια δολάρια και μειώνοντας την τιμή σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια μόλις έξι μήνες αργότερα, όταν δεν κατάφερε να πουληθεί.

Σεπτέμβριος 2016: Ο Marlon James κάνει αφιέρωμα στον Pitt για τους New York Times. Στο κείμενο, ο James αποφεύγει να συζητήσει τον γάμο ή την οικογενειακή ζωή του Pitt. «Ίσως ο Brand Pitt είναι ένας συνηθισμένος τύπος», καταλήγει ο James αφού πέρασε χρόνο με τον ηθοποιό, ο οποίος έχει αρκετές επερχόμενες ταινίες για προώθηση εκείνο το διάστημα: το ρομαντικό θρίλερ «Allied» και το «War Machine». 

19 Σεπτεμβρίου 2016: Η Jolie υποβάλλει διαζύγιο. Σε μια δήλωση, ο Pitt είπε στους ανθρώπους ότι όλη τους η προσοχή είναι στραμμέν
 

Πηγή φωτογραφιών Splash

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.