CELEBRITIES

Γιατί η Chrissy Teigen χάνει τον... θρόνο της ως «βασίλισσα του Twitter»


Εύα Κονδύλη

8 Ιουνίου 2021

Γιατί η Chrissy Teigen χάνει τον... θρόνο της ως «βασίλισσα του Twitter»
Η Chrissy Teigen, σε κάποια στιγμή ήταν η «βασίλισσα» του Twitter. Ο λογαριασμός της ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς, με χιλιάδες retweet και likes, όπου μέχρι και οι Πρόεδροι της Αμερικής ασχολούνταν μαζί της. Όμως, ένα «στραβοπάτημα» εδώ και μια διαμάχη εκεί, ο θρόνος της πλέον απειλείται και όλοι αναρωτιούνται αν η «βασιλεία» της έφθασε στο τέλος της.

Η Chrissy Teigen, κάποια στιγμή υπήρξε η «βασίλισσα» του Twitter. Ο λογαριασμός της ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς, με χιλιάδες retweet και likes, όπου μέχρι και οι πρόεδροι της Αμερικής ασχολούνταν μαζί της. Όμως, με ένα «στραβοπάτημα» εδώ και μια διαμάχη εκεί, ο θρόνος της πλέον απειλείται και όλοι αναρωτιούνται αν η «βασιλεία» της έφθασε στο τέλος της.

Η Teigen είναι διάσημη επειδή είναι μοντέλο, τηλεοπτική παρουσιάστρια και επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Ακόμη, είναι παντρεμένη με τον διάσημο τραγουδιστή, John Legend.

jenny.gr

Αλλά η πραγματική αιτία για την ευρεία λατρεία, μέχρι πρόσφατα, από τον κόσμο προήλθε από το γεγονός ότι ήταν καλή στο Twitter. Το προφίλ της είναι γεμάτο αστεία, αληθινές στιγμές από τη ζωή της κι ένα χιούμορ, με το οποίο ο κόσμος μπορούσε να συσχετιστεί.

Αν και τα αστεία της Teigen μερικές φορές έγιναν εις βάρος άλλων ανθρώπων, δεν πείραζε και τόσο, ειδικά όταν απευθύνονταν σε ευρέως περιφρονημένα άτομα όπως ο Donald Trump, ο οποίος κάποτε, αφού έκανε δήλωση για την ίδια, την απέκλεισε από τον λογαριασμό του.

Όμως όλα άλλαξαν όταν μια προσωπικότητα της τηλεόρασης, με το όνομα Courtney Stodden, αποκάλυψε μια σκοτεινή πλευρά της Chrissy.

Ποια είναι η προσωπικότητα του Courtney Stodden;

Το άτομο Courtney Stodden (έχει δηλώσει πως έχει μη-δυαδικό φύλο), σε ηλικία 16 ετών παντρεύτηκε τον ηθοποιό, Doug Hutchison. Το ζευγάρι έχει χωρίσει τώρα, αλλά αν δεις τη σχέση τους από την σκοπιά του 2021, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ανήλικο άτομο που κακοποιείται από έναν μεσήλικα. Το 2011 θεωρούνταν εύκολος «στόχος» για κακεντρεχή αστεία και η Chrissy Teigen δεν παρέλειψε να συμμετέχει σε αυτό!

«Βίωσα μεγάλη παρενόχληση και εκφοβισμό από αυτήν όταν ήμουν μόλις 16 ετών», είπε για την Teigen σε ένα βίντεο στο Instagram τον Μάρτιο του 2021. «Σε μια εποχή που χρειαζόμουν βοήθεια, κακοποιήθηκα».

Το συγκεκριμένο άτομο έφερε στο φως πολλά tweets που του έστειλε η Teigen στις αρχές της δεκαετίας του 2010, με προσβολές, κοροϊδίες και ένα που έλεγε απλά «Σε μισώ».

«Με επηρέασε πραγματικά», όπως είπε στο βίντεο του. «Είναι τόσο καταστροφικό όταν έχεις κάποιον στη ζωή σου και σε εκφοβίζει, Chrissy Teigen».

Τον Μάιο, το συγκεκριμένο άτομο μίλησε ανοιχτά για τον εκφοβισμό της Teigen σε μια συνέντευξή του στο Daily Beast, προσθέτοντας ότι εκτός από τα tweets, η Teigen είχε επίσης περιστασιακά στείλει προσωπικά μηνύματα στο ίδιο, παροτρύνοντάς το να αυτοκτονήσει.

Η αρχή του τέλους;

Η ιστορία εξαπλώθηκε παντού. Από τότε, η Chrissy Teigen άρχισε να χάνει ορισμένες συμφωνίες που είχε και κάποιες προωθητικές ενέργειες. Το Page Six κήρυξε την Teigen ως «μυστικό νταή». Ο Pete Davidson αστειεύτηκε στο Saturday Night Live ότι «το ότι βγάλαμε την Chrissy Teigen από τη ζωή μας» ήταν ένα από τα μόνα καλά πράγματα τον περασμένο χρόνο.

Έπειτα ήρθε η απολογία της

«Είμαι τρομοκρατημένη και λυπημένη για το ποια ήμουν», έγραψε στο Twitter στις 12 Μαΐου. Ήμους ανασφαλής και επεδίωκα την προσοχή. Ντρέπομαι εντελώς για τη συμπεριφορά μου, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το πώς έκανα το άτομο αυτό να αισθάνεται». Από τότε, δεν έχει δημοσιεύσει ξανά.

Μετά την ανάρτηση του ατόμου Stodden, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν ανακαλύψει άλλα παλιά tweets της Teigen που, είναι πλέον σαφές, ότι ήταν σε απογοητευτικό βαθμό, κακά. 

«Η Lindsay προσθέτει μερικές ακόμη σχισμές στους καρπούς της όταν βλέπει την Emma Stone», είπε η Teigen το 2011 για τη Lindsay Lohan, η οποία έχει παραδεχτεί ότι δίνει μάχη με τον αυτοτραυματισμό.

Αυτά που είπε η Teigen στο Twitter και σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν πραγματικά φρικτά και είναι σαφές ότι τους στόχευσε επειδή η ποπ κουλτούρα τής είχε δώσει την άδεια να το κάνει. 

jenny.gr

Έτσι, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αυτά τα tweets δεν έβλαψαν την Teigen. Αντ' αυτού, ήταν μέρος αυτού που την έκανε να φαίνεται «πραγματική» και «αστεία». 

Φαίνεται πραγματικά πως η «βασιλεία» της Chrissy Teigen έφτασε στο τέλος της. Και αυτό είναι αξιοσημείωτο, όχι μόνο επειδή ήταν τόσο αγαπητή, αλλά επειδή δείχνει μια σημαντική πολιτιστική αλλαγή που φαίνεται να συνέβη μέσα στην ίδια περίοδο κατά την οποία η Teigen έγινε διάσημη.

Το μοντέλο έγινε δημοφιλές αρχικά επειδή ήταν πραγματικά καλό στο Twitter στις αρχές της δεκαετίας του 2010. 

Αυτό που σημαίνει να είσαι καλός στο Twitter τώρα, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που σήμαινε τότε - και αν απομονώσουμε αυτές τις αλλαγές, μπορούμε να δούμε πόσο δραστικά μετατράπηκε ο πολιτισμός σε μια μόνο ταραχώδη δεκαετία.

jenny.gr

Τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στα tweets που έχουν οδηγήσει στην πτώση της Teigen, φαίνεται να είναι μερικά από τα ίδια χαρακτηριστικά που την έκαναν παγκοσμίως αγαπητή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που άλλαξε είναι η κοινωνία και το πώς μιλάμε για τις γυναίκες, αλλά και τα κινήματα υποστήριξής τους, όπως το #Metoo, το οποίο άλλαξε και τον τρόπο λειτουργίας του Twitter. 

Απλώς, όταν το έκανε, κατάφερε να εκθρονίσει τη γυναίκα που το κυριαρχούσε.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Splash News

Δείτε ακόμη: Οι celebrities με τους περισσότερους followers στο Ιnstagram αυτήν τη στιγμή 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.