CELEBRITIES

Jodie Foster: Επιστρέφει στις Κάννες και εντυπωσιάζει με τα άπταιστα γαλλικά της


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Jodie Foster
«Έχω ένα πράγμα να πω πριν καθίσω», είπε ο Spike Lee κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών. «Μακάρι να μπορούσα να μιλήσω γαλλικά όπως η Jodie Foster!»

«Έχω ένα πράγμα να πω πριν καθίσω», είπε ο Spike Lee κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών. «Μακάρι να μπορούσα να μιλήσω γαλλικά όπως η Jodie Foster

Στις δύο πρώτες μέρες του Φεστιβάλ των Καννών, ένα πράγμα στο οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν είναι ότι η Jodie Foster μιλά πραγματικά καταπληκτικά γαλλικά. Την Τρίτη, απονεμήθηκε στην Foster το τιμητικό βραβείο Palme d'Or για τα επιτεύγματα της ζωή της. Το βραβείο της απονεμήθηκε από τον Lee και τον σκηνοθέτη Bong Joon Ho από την Νότια Κορέα. Η Foster, η οποία περπάτησε στο κόκκινο χαλί με τη σύζυγό της, την Alexandra Hedison, απευθύνθηκε  στο κοινό του Φεστιβάλ σε άπταιστα γαλλικά.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής χρονιάς, ο κινηματογράφος ήταν η ζωή μου», δήλωσε η Foster.

Εάν η 58χρονη ηθοποιός, έμοιαζε να είναι σαν στο σπίτι της στις Κάννες, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η εμπειρία της στο Φεστιβάλ διαρκεί 45 χρόνια. Η Foster ήρθε για πρώτη φορά στις Κάννες με την ταινία «Taxi Driver» το 1976. Ήταν μόλις 13 ετών τότε, ένα όμορφο, ταλαντούχο και χαρούμενο κορίτσι που βρέθηκε στη μέση μιας καταιγίδας στα μέσα ενημέρωσης για τη βία στην ταινία του Martin Scorsese

jenny.gr

Παρόλα αυτά το «Taxi Driver» κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, αν και ο τότε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, θεατρικός συγγραφέας Tennessee Williams, καταδίκασε την ταινία. «Η παρακολούθηση της βίας στην οθόνη είναι μια σκληρή εμπειρία για τον θεατή», δήλωσε ο Williams. «Οι ταινίες δεν πρέπει να αντλούν ευχαρίστηση με το να χύσουν αίμα και να παραμένουν σε τρομερές σκληρότητες σαν να βρισκόταν σε ρωμαϊκό τσίρκο»

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη στιγμή καταγράφουν την Foster να χαμογελά δίπλα στους Robert De Niro και Scorsese. Ακόμα και τότε, η Foster απομάκρυνε τους μεταφραστές και απάντησε στις ερωτήσεις της συνέντευξης τύπου της ταινίας στα γαλλικά. Η Foster παρακολούθησε γαλλικό σχολείο στο Λος Άντζελες και η οικογένειά της έζησε για ένα διάστημα στη Γαλλία. Έχει κάνει ταινίες στα γαλλικά και έκανε κάποιες γαλλικές μεταγλωττίσεις, η ίδια. 

Πηγή φωτογραφιών getty

Δείτε ακόμη: Που ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές;

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.