CELEBRITIES

O Travolta εγκαταλείπει τη Σαϊεντολογία; Τα μυστικά για την αίρεση που φέρνει στο φως αυτή η απόφαση


The Jennettes

17 Ιουλίου 2021

O Travolta εγκαταλείπει τη Σαϊεντολογία; Τα μυστικά για την αίρεση που φέρνει στο φως αυτή η απόφαση

O John Travolta  φημολογείται έντονα αυτή την εβδομάδα στα ξένα μέσα, ότι σκοπεύει να αποτραβηχτεί από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας. 

Ο διάσημος ηθοποιός πριν από έναν χρόνο, έχασε τη γυναίκα του, Kelly Preston από καρκίνο του μαστού έπειτα από 28 χρόνια κοινού βίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Travolta, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το χαμό της, πρόκειται να εναντιωθεί στο εκκλησίασμα για όλες τις τραγωδίες που τον έχουν σημαδέψει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του μοιραίου θανάτου του 16χρονου γιου του, Jett.

Όπως αναφέρουν οι ξένες πηγές, η Leah Remini είναι μία ακόμη ηθοποιός που έχει εγκαταλείψει τη Σαϊεντολογία, αποκαλύπτοντας πολλές άγνωστες και κρυφές πτυχές αυτής της μυστηριώδους αίρεσης. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, εάν τελικά ο Travolta αποχωρήσει από αυτόν τον κόσμο, θα έρθουν στο φως πολλά σκάνδαλα και μυστικά που έμεναν καλά κρυμμένα μέχρι σήμερα, καθώς ο ηθοποιός γνωρίζει πολλά κρυφά χαρτιά της.

Παρά τις ξένες αναφορές, η απόφαση του John Travolta να αποχωρήσει από τη θρησκεία, που για χρόνια εκθείαζε, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ο ίδιος άλλωστε, έχει ισχυριστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα πως ο περισσότερος κόσμος που επιτίθεται στη Σαϊεντολογία, δεν την καταλαβαίνει. Όπως υποστήριζε, για εκείνον και την οικογένειά του ήταν μια σημαντική πηγή δύναμης παρόλο που ο ίδιος επέλεγε να μην πάει τον γιο του στους γιατρούς εξαιτίας της. 

Σε μια συνέντευξη στο Us Weekly με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο του γιου του, ο ηθοποιός είχε πει πως η εκκλησία της Σαϊεντολογίας βοήθησε το ζευγάρι εκείνη τη δύσκολη περίοδο: «Η εκκλησία ήταν πάντα δίπλα μας για δύο χρόνια. Δεν ξέρω εάν θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξή τους. Είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στη ζωή μου. Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα εάν θα τα κατάφερνα».

Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται να έχει αλλάξει άποψη σήμερα μετά τις αλλεπάλληλες τραγωδίες που τον σημάδεψαν ενώ το Hollywood Reporter αναφέρει ότι «γνωστά πρώην μέλη αποκαλύπτουν πόσο καταχραστική και καταπιεστική μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη αίρεση όταν νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο». 

Αρκεί να θυμηθεί κανείς από την προβολή του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ «Going Clear» ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας προχώρησε σε επιθετική εκστρατεία για να πείσει τον Tom Cruise να χωρίσει τη Nicole Kidman, συμπεριλαμβανομένων υποκλοπών από το ιδιωτικό τηλέφωνό της. Επιπλέον, πιστεύεται ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας "διαπαιδαγώγησε" τα υιοθετημένα παιδιά του ζευγαριού, Connor και Isabella, να στραφούν εναντίον της, ώστε ο Cruise να κρατήσει την επιμέλεια.

Το ντοκιμαντέρ του HBO κατηγόρησε την θρησκεία μεταξύ άλλων για καταναγκαστική εργασία, φορολογική απάτη και φυσική βία. Σε απάντηση στο φιλμ, η εκκλησία το χαρακτήρισε "σαν μονοδιάστατη, διχαστική προπαγάνδα, χτισμένη πάνω σε ψεύδη".

Μένει να δούμε αν τελικά ο John Travolta προχωρήσει αυτή τη φορά, εναντίον της επικίνδυνης κατά πολλούς, αυτής αίρεσης, φέρνοντας στην επιφάνεια τα άδυτα ενός μυστικού κόσμου. 

Δείτε ακόμη: Oι stars που εγκατέλειψαν τη μυστηριώδη αίρεση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.