«Μπράβο, κορίτσια»: Η Pink προσφέρεται να πληρώσει το πρόστιμο των αθλητριών που φόρεσαν σορτς αντί για μπικίνι

The Jennettes
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Η είδηση για τις αθλήτριες handball από τη Νορβηγία που κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο επειδή φόρεσαν σορτς αντί για άβολα μπικίνι, έκανε το γύρο του κόσμου. Έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ, όπου η Pink αποφάσισε να πάρει θέση.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, έγραψε πόσο περήφανη είναι για εκείνες, επειδή «διαμαρτυρήθηκαν κατά των πολύ σεξιστικών κανόνων για την “ενδυμασία” τους».

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Handball θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για σεξισμό», πρόσθεσε.

Οι αθλήτριες αποφάσισαν να φορέσουν σορτς αντί για μπικίνι, έχοντας πρώτα ζητήσει άδεια από την Ομοσπονδία. Το αίτημά τους απορρίφθηκε, όμως εκείνες προχώρησαν με την ιδέα τους. Καθεμία θα πληρώσει 150 ευρώ, μία απόφαση που προκάλεσε οργή. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι οι άνδρες μπορούν να φορέσουν σορτς που φτάνει περίπου 10 εκατοστά πάνω από το γόνατο, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεται αυτή η διάκριση προς τις γυναίκες.

Στις 20 Ιουλίου, η ομάδα ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της. «Είμαστε συγκινημένοι με την προσοχή και την υποστήριξη από ολόκληρο τον κόσμο!» έγραψαν σε ανάρτηση στο Instagram. «Πραγματικά ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει στον ανόητο κανόνα».

 

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι έχουν μεγαλώσει με ανάδοχες οικογένειες 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits