CELEBRITIES

Matt Damon: Η αρνητική κριτική που δέχτηκε μετά την προκλητική του δήλωση για την ομοφοβία


The Jennettes

3 Αυγούστου 2021

Matt Damon: Η αρνητική κριτική που δέχτηκε μετά την προκλητική του δήλωση για την ομοφοβία
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Stillwater», αποκάλυψε πως η κόρη του, τον έκανε να μη χρησιμοποιήσει μια σκληρή ομοφοβική λέξη. 

Πηγαίνοντας πίσω στο 2017, αρκεί να θυμηθεί κανείς τις τότε δηλώσεις του Matt Damon γύρω από το κίνημα #metoo, για να αντιληφθεί την προκλητική στάση του ηθοποιού απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα. Όπως είχε δηλώσει, "υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις ένα χτύπημα σε κάποιον στα οπίσθια και στο βιασμό ή στην σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου" ενώ είχε προσθέσει, μιλώντας στο δημοσιογράφο Peter Travers πως και οι δυο αυτές συμπεριφορές είναι κατακριτέες αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται. 

Σήμερα, ο ηθοποιός επανέρχεται δυναμικά, προκαλώντας για μία ακόμη φορά με τις δηλώσεις του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Stillwater», αποκάλυψε πως η κόρη του, τον έκανε να μη χρησιμοποιήσει μια σκληρή ομοφοβική λέξη. 

Όπως είπε στον δημοσιογράφο, μέχρι και πριν λίγους μήνες χρησιμοποιούσε τη λέξη «faggot» για να περιγράψει και ουσιαστικά να βρίσει τους ομοφυλόφιλους. Η κόρη του λοιπόν, ήταν αυτή που τον έπεισε να την αντικαταστήσει με έναν πιο ήπιο χαρακτηρισμό και εκείνος έσπευσε να το δηλώσει υπερήφανα, δημοσίως. 

Πρόκειται στην ουσία για μια παραπάνω πληροφορία που το μόνο που κατορθώνει, είναι να ζημιώνει παραπάνω την εικόνα του. Με αφορμή λοιπόν την προκλητική αυτή δήλωση, πολλοί διάσημοι πήραν θέση και σχολίασαν αρνητικά τη δήλωσή του, όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο. 

Μεταξύ των παρακάτω και το σχόλιο του Billy Eichner, «Θα ήθελα να μάθω με ποια λέξη αντικατέστησε ο Matt Damon το f***t», κι εμείς αναρωτιόμαστε εξίσου το ίδιο μαζί του. 

 

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #Metoo 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.