CELEBRITIES

Imelda Staunton: Από καθηγήτρια στο πλευρό του Βόλντεμορντ, Βασίλισσα Elizabeth στο Τhe Crown


The Jennettes

4 Αυγούστου 2021

Imelda Staunton: Από καθηγήτρια στο πλευρό του Βόλντεμορντ, Βασίλισσα Elizabeth στο Τhe Crown
Imelda Staunton: Από δασκάλα στο πλευρό του Βόλντεμορντ, Βασίλισσα Ελισάβετ στο Τhe Crown

Στον πέμπτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς του Netflix, The Crown, η Imelda Staunton πρόκειται να ενσαρκώσει την βασίλισσα Elizabeth.

Η πρώτη φωτογραφία από την μεταμόρφωσή της ηθοποιού σε Βασίλισσα της Αγγλίας κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Instagram και το κοινό διχάστηκε. 

Όχι μόνο οι φανατικοί θαυμαστές του The Crown σχολιάζουν πως η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική βασίλισσα Ελισάβετ και ότι δεν ήταν κατάλληλη επιλογή για τον ρόλο, αλλά οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει στο μυαλό τους με έναν άλλο γνωστό χαρακτήρα που υποδύθηκε.

Η ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως η αδίστακτη καθηγήτρια του Xόγκουαρτς Dolores Umbridge στην ταινία Harry Potter. O χαρακτήρας της ήταν τόσο επιτυχημένος που καθιερώθηκε στο μυαλό μας ως κακιά.

Η ίδια είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφημερίδα Sun για τον ρόλο της στην σειρά: «Όταν η Κλερ ξεκίνησε, όλοι μας αισθανθήκαμε πως πρόκειται για ιστορικά γεγονότα. Στη συνέχεια, το ίδιο έκανε και η Ολίβια. Τώρα όμως, ξεκινάμε στο 1991 και εγώ υποδύομαι έναν ρόλο πολύ πιο πρόσφατο. Αυτή είναι η πρόκληση για εμένα. Όλοι θα έχουν άποψη και θα λένε: "Αυτό νομίζω πως δεν είναι έτσι, ούτε εκείνο... Δεν είναι ρόλος, στον οποίο μπορώ να δώσω την δική μου εκδοχή».

Ποια είναι όμως η Imelda Stodon

Η Imelda Staunton, είναι επιτυχημένη Αγγλίδα ηθοποιός.

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου το 1976. Εκτός από την ταινία Ο Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα απ΄όπου και την γνωρίσαμε, το 2007 (και ομολογουμένως ως παιδιά την μισήσαμε), η ηθοποιός έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο θέατρο και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε.

Στον κινηματογράφο, έπαιξε το 1998 στην διάσημη ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ και κέρδισε με όλο το cast το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών. Το 2004 πρωταγωνίστησε στην ταινία Το μυστικό της Βέρα Ντρέικ και κέρδισε BAFTA  Volpi Cup, και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού από τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Στη συνέχεια, έπαιξε το 2014 στην ταινία Pride και προτάθηκε για BAFTA Β' Γυναικείου Ρόλου.

jenny.gr

Έχει χαρίσει τη φωνή της σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως Paddington και Paddington 2.

Η ηθοποιός Imelda Staunton έλαβε τον τίτλο Dame (CBA) από τον πρίγκιπα William, δούκα του Cambridge για υπηρεσίες της στο δράμα σε μια τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 22 Απριλίου 2016 στο Λονδίνο.

Ακόμα και σήμερα, 14 χρόνια μετά την συμμετοχή της στον Harry Potter και τόσες σπουδαίες διακρίσεις η φυσιογνωμία της παραμένει απόλυτα συνυφασμένη με τον ρόλο της στο πλευρό του you know who. Η τσιριχτή φωνή και το γαργαλιστικό γέλιο της, η λατρεία της για τις γάτες και το ροζ, ως Dolores Umbridge φαίνεται χαράχτηκε τότε βαθιά στην παιδική ψυχή μας.

To μόνο που μένει να δούμε είναι αν μπορεί μια ηθοποιός που το κοινό την έχει ταυτίσει με έναν τόσο κακό ρόλο να την αποδεχτεί ως Βασίλισσα Elizabeth.

Δείτε ακόμη: Celebrities: Ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.