CELEBRITIES

Michelle Yeoh: «Ο Jackie Chan πίστευε ότι η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα, μέχρι που τον έδειρα»


The Jennettes

2 Σεπτεμβρίου 2021

Michelle Yeoh:  «Ο Jackie Chan πίστευε ότι η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα, μέχρι που τον έδειρα»
Είναι μία από τις διασημότερες ηθοποιούς, ο αγαπημένος, ίσως, «Άγγελος του Charlie». Η Michelle Yeoh, όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «θεά του kung fu». 

Είναι μία από τις διασημότερες ηθοποιούς, ο αγαπημένος, ίσως, «Άγγελος του Charlie». Η Michelle Yeoh, όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «θεά του kung fu». 

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι δεινή πολεμίστρια. Κανείς δεν τολμά να το αμφισβητήσει. Σίγουρα όχι εκείνοι που ανατρίχιασαν βλέποντάς τη να σκαρφαλώνει σε τοίχους και να πηδά από στέγη σε στέγη στo «Crouching Tiger, Hidden Dragon». Ούτε εκείνοι που την προσέγγισαν για τις πρώτες της ταινίες δράσεις. Ούτε καν ο Oliver Stone, ο οποίος την αποκάλεσε «κομψή γυναίκα με μαγευτική χάρη – η νέα μεγάλη κυρία του σινεμά του Hong Kong». 

Η Michelle Yeoh έκανε προπόνηση με τους διασημότερους κασκαντέρ του Hong Kong. Πήγαιναν όλοι στο ίδιο γυμναστήριο. Όταν την πρωτοείδαν, στις αρχές των ‘80s, δεν είχαν ιδέα για τις ικανότητές της. Την έβλεπαν σαν πορσελάνινη κούκλα, βγαλμένη απευθείας από το κουτί. Ήταν, άλλωστε, νικήτρια καλλιστείων. Τους φαινόταν αδιανόητο να είναι και δυνατή.

«Στ’ αλήθεια σταύρωναν τα χέρια, στέκονταν στην άκρη και με έβλεπαν. “Αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι θέλει να τα κάνει όλα αυτά;”, σκέφτονταν. Αλλά τους ακολουθούσα, βήμα προς  βήμα. Ήμουν στο γυμναστήριο κάθε μέρα, από τις 8:30 μέχρι το κλείσιμο», δήλωσε σε συνέντευξή της στον Guardian.

O ρόλος που την καθιέρωσε, ήταν στην ταινία «Υes, Madam». Κι εκεί αρνήθηκε να έχει κασκαντέρ. Κάποια στιγμή, τη βλέπουμε να παλεύει με δύο αντιπάλους, κρεμασμένη από ένα μπαλκόνι. Βγήκε τέλεια με την πρώτη – και μοναδική - μόνο λήψη.

«Ευτυχώς», είπε γελώντας. Κι ήταν η πρώτη επικίνδυνη σκηνή που γύρισε. Τώρα πια, αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα.

Η 59χρονη σήμερα ηθοποιός, μίλησε για τη συνεργασία της με τον Jackie Chan. Κι εκείνος την υποτίμησε, μάλιστα. Πίσω στο 1992, όταν για τις ανάγκες του Supercop, έπρεπε να πηδήξει με μηχανή επάνω σε ένα τρένο, την είχε συμβουλεύσει όχι να προσέχει, αλλά να μην το κάνει.

«Εσύ το λες αυτό;», του είπε. «Εσύ πάντα το κάνεις».

«Το λέω γιατί όταν εσύ γυρνάς κάτι επικίνδυνο, εγώ πρέπει να το κάνω καλύτερα», της απάντησε. Πιεζόταν πολύ.

Ο Jackie Chan θεωρούσε ότι ήταν δουλειά του άνδρα να παλεύει, ενώ η θέση της γυναίκας βρισκόταν στην κουζίνα. «Αυτό πίστευε», δήλωσε. «Μέχρι που τον έδειρα».

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν ήξερες ότι έχουν «βασιλικό αίμα»

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.