CELEBRITIES

«Αν έχω κάνει κάτι καλό στη ζωή μου, πάντα περνούσε μέσα από το φως σου»: Η υπέροχη αφιέρωση του Roberto Benigni στη γυναίκα του


The Jennettes

5 Σεπτεμβρίου 2021

Benigni
Μία από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία των Oscar, είναι όταν το 1999 ο Roberto Benigni κέρδισε το βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία». Σε αντίθεση με τις χλιαρές αντιδράσεις που συνήθως παίρνουμε από τους υποψήφιους μετά την ανακοίνωση του ονόματος τους, ο Benini άρχισε να πηδάει στις καρέκλες πάνω από τους υπόλοιπους καλεσμένους και να  δηλώνει επάνω στη σκηνή κρατώντας το αγαλματίδιο «Θέλω να σας φιλήσω όλους».

Μία από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία των Oscar, είναι όταν το 1999 ο Roberto Benigni κέρδισε το βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία». Σε αντίθεση με τις χλιαρές αντιδράσεις που συνήθως παίρνουμε από τους υποψήφιους μετά την ανακοίνωση του ονόματος τους, ο Benigni άρχισε να πηδάει στις καρέκλες πάνω από τους υπόλοιπους καλεσμένους και να  δηλώνει επάνω στη σκηνή κρατώντας το αγαλματίδιο «Θέλω να σας φιλήσω όλους».

Πριν από λίγες ημέρες  ο μεγάλος κωμικός, βραβεύθηκε στο 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας με τον χρυσό λέοντα για το σύνολο της καριέρας τους. Ο ίδιος κατάφερε πάλι να κλέψει τις εντυπώσεις, αυτή την φορά όμως για διαφορετικούς λόγους. 

Ανεβαίνοντας πάνω στη σκηνή της Μεγάλης Αίθουσας του Palazzo del Cinema, ο Benigni έκανε μια συγκινητική αφιέρωση στη γυναίκα της ζωής του, Nicoletta Braschi και έκανε όλο τον κόσμο να λιώσει.

jenny.gr

«Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Nicoletta Braschi που βρίσκεται εδώ στην αίθουσα. Τα έχουμε κάνει όλα μαζί επί 40 χρόνια, ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: με εσένα και χωρίς εσένα. Χωρίζουμε αυτό το Λιοντάρι, παίρνω εγώ την ουρά, για να σου δείξω τη χαρά μου κουνώντας τη, και παίρνεις τα υπόλοιπα. Ειδικά τα φτερά είναι δικά σου, γιατί αν στη δουλειά αυτή έχω πετάξει μερικές φορές το οφείλω σε σένα, στο ταλέντο, το μυστήριο, τη γοητεία σου, την ομορφιά σου, τη θηλυκότητά σου. Το να είσαι γυναίκα είναι ένα μυστήριο που εμείς οι άντρες δεν καταλαβαίνουμε. Ο Groucho Marx είχε δίκιο όταν έλεγε «οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφεραν». Και είναι η αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να είμαι σαν εσένα Nicoletta. Αν έχω κάνει κάτι καλό στη ζωή μου, πάντα περνούσε μέσα από το φως σου. Ο δικός μας ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, με μια αιώνια ματιά».

jenny.gr

Στη συνέχεια ο  Benigni  είπε στο κοινό που δεν σταματούσε να χειροκροτά όρθιο «Μου δίνετε ένα Λιοντάρι; Δικαιούμαι ένα γατάκι. Αυτό που νιώθω δεν είναι συγκίνηση, είναι περισσότερα, είναι ένα αίσθημα αγάπης την οποία θέλω να δώσω πίσω πολλαπλάσια».

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 1991 και οι δυο τους έχουν μάλιστα πρωταγωνιστήσει μαζί στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Η ζωή είναι ωραία». 

Πηγή φωτογαρφιών: Getty images

Δείτε ακόμη: 10 Iconic vintage φωτογραφίες από το Φεστιβάλ της Βενετίας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.