CELEBRITIES

H Michaela Coel αφιέρωσε το Emmy της «σε κάθε survivor σεξουαλικής κακοποίησης» και έγινε η μεγαλύτερη νικήτρια της βραδιάς


The Jennettes

20 Σεπτεμβρίου 2021

H Michaela Coel αφιέρωσε το Emmy της «σε κάθε survivor σεξουαλικής κακοποίησης» και έγινε η μεγαλύτερη νικήτρια της βραδιάς

Η δημιουργός και πρωταγωνίστρια του I May Destroy You, Michaela Coel, κέρδισε Emmy Καλύτερου Σεναρίου Μίνι Σειράς ή Ταινίας. Εμπνεύστηκε από τη σεξουαλική της κακοποίηση, τη μετέτρεψε σε τέχνη και είναι πιο δυνατή από ποτέ.

«Γράψε το παραμύθι που σε τρομάζει, σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής, σε κάνει να νιώθεις άβολα. Σε προκαλώ», είπε όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της. Το αφιέρωσε, έπειτα, «σε κάθε surviror σεξουαλικής επίθεσης».

Η Βρετανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για αυτό που έκανε. Ύψωσε τη φωνή της και την έκανε σειρά της HBO – μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, μάλιστα. Με το I May Destroy You  μοιράστηκε το τραύμα, τη δύναμη της συγκατάθεσης και, τελικά, την κάθαρση του κεντρικού χαρακτήρα. 

Έχοντας ήδη πολλά BAFTA στην κατοχή της, μαζί με το Peabody Award και το Critics Association Award, δεν ενοχλείται που πέρασε απαρατήρητη στις Χρυσές Σφαίρες.

Την Κυριακή, ξεχώρισε σε μία από τις δυσκολότερες κατηγορίες της βραδιάς. Ανταγωνίστηκε τους σεναριογράφους των Mare of Easttown, The Queen’s Gambit και Wandavision

«Το να γράψω αυτό το show μου επέτρεψε να κάνω ένα βήμα πίσω και να κοιτάξω από ένα άλλο σημείο. Να δω τη ζωή μου ως μυθοπλασία και να δω πώς εκεί μέσα οι ήρωες λειτουργούν και αντιδρούν στο τραύμα», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Η Michaela Coel έκανε την αλλαγή που ήθελε να δει στον κόσμο και ανταμείφθηκε.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.