CELEBRITIES

Η Aston Martin του Πρίγκιπα Καρόλου κινείται με κρασί και τυρί


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2021

Η Aston Martin του Πρίγκιπα Καρόλου κινείται με κρασί και τυρί

Ο Πρίγκιπας Κάρολος προσέχει τον πλανήτη και το δείχνει όσο μπορεί. Περήφανα, μάλιστα, δήλωσε ότι η Aston Martin που οδηγεί κινείται με καύσιμα από αγγλικό λευκό κρασί και ορό γάλακτος από την επεξεργασία τυριού. 

Ο διάδοχος της βρετανικής μοναρχίας έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τις ζωές μας στην κλιματική κρίση, για να την επιβραδύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Αυτή η αλλόκοτη λύση του Πρίγκιπα για την αφαίρεση των υπολειμμάτων άνθρακα από την Aston Martin του, χρησιμοποιώντας βιοαιθανόλη από απορρίμματα τυριού και κρασιού, δε θα πρέπει να θεωρείται σοβαρή επιλογή για την αφαίρεση του άνθρακα από τα αυτοκίνητα», είπε ο διευθυντής της βρετανικής εταιρείας «καθαρών» μεταφορών T&E, Greg Archer.

«Σε μεγάλη κλίμακα, τα βιοκαύσιμα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, με την αποψίλωση των δασών και τη χρήση του εδάφους να αλλάζουν με τρόπο που χειροτερεύει την κλιματική αλλαγή».

Για τον ίδιο, η λύση βρίσκεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θεωρεί ότι θα είναι διαθέσιμες σε όλους σε μερικά χρόνια. 

Όπως και να ΄χει, ο Κάρολος προσπαθεί όσο μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον. Μιλώντας στο BBC, μάλιστα, εξήγησε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες που συναντιούνται στη σύνοδο Cop26 πρέπει να οργανώσουν φιλόδοξες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αντί «απλά να μιλάνε» και να δουν πόσο απελπισμένοι είναι οι νέοι με τη κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κήπο Prince George’s Wood – ναι, ο Κάρολος τον ονόμασε έτσι προς τιμήν του εγγονού του – αποκάλυψε πώς ο ίδιος περιορίζει το ανθρακικό του αποτύπωμα.

«Δεν έχω φάει κρέας ή ψάρι δύο φορές στην ίδια εβδομάδα και μία φορά την εβδομάδα, δεν τρώω γαλακτοκομικά. Αν το ακολουθούσαν κι άλλοι αυτό, θα περιοριζόταν σημαντικά η πίεση», είπε.

Δείτε ακόμη: Οι 6 πιο αμήχανες στιγμές των royals

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.