CELEBRITIES

Η Emily Ratajkowski μιλά για την εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της και πώς την σεξουαλικοποίησαν ως παιδί


Στεφανία Παπαδημητρίου

19 Οκτωβρίου 2021

Η Emily Ratajkowski μιλά για την εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της και πώς την σεξουαλικοποίησαν ως παιδί

H Emily Ratajkowski γεννήθηκε όμορφη. 

«Κοίτα πόσο μεγάλη είναι! Είναι πανέμορφη», είχε πει ο μαιευτήρας την ημέρα που γεννήθηκε. Ή, τουλάχιστον, αυτό της είχε πει η μητέρα της. «Την επόμενη μέρα έφερε τα παιδιά του στο νοσοκομείο, μόνο για να σε δουν», συνέχισε, γεμάτη υπερηφάνεια. «Ήσουν ένα πανέμορφο μωρό».

Στο βιβλίο της με τίτλο My Body, η 30χρονη σήμερα Emily περιγράφει το τίμημα που πλήρωσε για την εμφάνισή της. Αποκαλύπτει την εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της και πώς ενήλικες τη σεξουαλικοποιούσαν από πολύ μικρή ηλικία – καθηγητής της στο Γυμνάσιο ξεκούμπωσε το σουτιέν της για πλάκα.

jenny.gr

Δεν άργησε να καταλάβει ότι ξεχώριζε, εξαιτίας της εικόνας της. Κυρίως στα μάτια των γονιών της. Μεγαλώνοντας στο San Diego χωρίς αδέλφια, άκουγε τη μητέρα της να αναπολεί τα νιάτα της, τις ημέρες που ήταν κι η ίδια πανέμορφη. Έμοιαζε με το συνδυασμό της Liz Tayor και της Vivien Leigh, «τα αγόρια με περίμεναν κάτω από το παράθυρο του υπνοδωματίου  μου», έλεγε ξανά και ξανά.

Κι η Ratajkowski έμαθε ότι μόνο η ομορφιά της είχε αξία. Πριν κοιμηθεί, προσευχόταν να γίνει «η ωραιότερη απ’ όλες».
«Η ομορφιά ήταν ο τρόπος μου να ξεχωρίσω», γράφει. «Κι όταν ήμουν ξεχωριστή, ένιωθα ότι οι γονείς μου με αγαπούσαν περισσότερο».

jenny.gr

Στα 14, το modeling της χτύπησε την πόρτα. Του άνοιξε, όλο χαρά. Αισθανόταν ότι έτσι θα ευχαριστούσε τους δικούς της και ήταν αλήθεια. Εκείνοι την πήγαιναν στα castings – ακριβώς όπως οι γονείς των συμμαθητών της οδηγούσαν μέχρι το γήπεδο που είχαν προπόνηση. 

Ο πατέρας της, καθηγητής Λυκείου, έδειξε συγκινημένος την πρώτη της επαγγελματική κάρτα – με τις διαστάσεις της και τις φωτογραφίες της - σε εφήβους, μέσα στην τάξη. Την ενθάρρυνε να ντύνεται πιο αποκαλυπτικά, ενώ η μητέρα της τής έμαθε να τινάζει τα μαλλιά της για να εντυπωσιάζει τους άνδρες που έκαναν τις οντισιόν.

Ήταν 12 χρονών όταν κατάλαβε ότι είχε την προσοχή των ανδρών. Η μαμά της το καταλάβαινε, της το έλεγε όλο χαρά. «Σε κοιτάζει με το στόμα ανοιχτό» της έλεγε, όταν περνούσαν μπροστά από ενήλικες στο δρόμο. Κι η ομορφιά της ήταν προκλητική. Στα 13 της, την έδιωξαν από σχολικό χορό επειδή το φόρεμά της ήταν «υπερβολικά σέξι». Άλλη φορά, ο μπαμπάς της τής ζήτησε να αλλάξει ρούχα επειδή φόρεσε ροζ τοπ και push-up σουτιέν. 

«Ήμουν παιδί, αλλά κατά κάποιον τρόπο είχα γίνει ειδική στο να ανιχνεύω τον πόθο των ανδρών, ακόμη κι αν δεν καταλάβαινα τι να τον κάνω», εκμυστρεύεται. «Το πρόσωπό μου έκαιγε. Έπρεπε να νιώθω περήφανη για αυτό;».

Η απάντηση της μητέρας της, ήταν μάλλον θετική. Είχε, άλλωστε, τοποθετήσει σέξι ασπρόμαυρη φωτογραφία του ανήλικου παιδιού της δίπλα στην κύρια είσοδο του σπιτιού. «Το πρώτο πράγμα που έβλεπαν όσοι έμπαιναν στο σπίτι, ήταν τα χείλη μου, τα γυμνά μου πόδια και τα ξασμένα μου μαλλιά», γράφει η Ratajkowski, η οποία ένιωθε να εξευτελίζεται κάθε μέρα.

jenny.gr

Ενώ αρχικά προσπαθούσε να μην το παίρνει προσωπικά και να μην αισθάνεται άβολα, όταν η μητέρα της την αποκαλούσε sex symbol, κατάλαβε ότι οι αποκαλυπτικές της φωτογραφίες έδιναν στους άνδρες την εντύπωση ότι είχαν δικαίωμα στο σώμα της. «Δε μου είχε περάσει από το μυαλό ότι οι γυναίκες που έπαιρναν δύναμη από την εμφάνισή τους, είχαν χρέη – στους άνδρες που είχαν τον έλεγχο, ότι τις γυναίκες που τις αντιμετώπιζαν σαν πρότυπα», εξηγεί.

«Αναγκάστηκα να δω την άσχημη αλήθεια για αυτό που θεωρούσα σημαντικό, την απομυθοποίηση αυτού που νόμιζα ότι ήταν η αγάπη, αυτού που με έκανε τόσο ξεχωριστή. Και να αντιμετωπίσω το ποια ήταν πραγματικά η σχέση με το σώμα μου».

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram
jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.