CELEBRITIES

«Είναι κλισέ, αλλά οι απώλειες σου θυμίζουν ότι η ζωή είναι μικρή»: Ο Keanu Reeves ξέρει το μυστικό του σύμπαντος


Κλέλια Φατούρου

22 Νοεμβρίου 2021

«Είναι κλισέ, αλλά οι απώλειες σου θυμίζουν ότι η ζωή είναι μικρή»: Ο Keanu Reeves ξέρει το μυστικό του σύμπαντος

Μπορείς να λες στον εαυτό σου ότι είναι cool, αλλά δεν θα γίνεις ποτέ σαν τον Keanu Reeves.

Ο 57χρονος (say what?) ηθοποιός που λατρεύουμε να εξερευνούμε, ίσως επειδή δεν μας έδωσε ποτέ πληροφορίες για την προσωπική του ζωή. Ο ηθοποιός που αγόρασε συλλεκτικά ρολόγια στους κασκαντέρ του Matrix, ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία τους. Ο άντρας που έχουμε δει σε παπαρατσικές φωτό να τρώει μόνος του σε κάποιο σκαλοπάτι, ενώ φορά το σκουφάκι του. Ο John Wick, το γλυκό αγόρι από τον Γλυκό Νοέμβρη, ο Ted από το Billy&Ted.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire, ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για τα γυρίσματα του 4ου μέρους του John Wick, μίλησε για πολλά. Αρνείται να δει την υποκριτική ως ένα δύσκολο επάγγελμα και θεωρεί ότι δεν δικαιούται να γκρινιάζει όταν ξυπνάει με νεύρα το πρωί. «Ε και; Πιες τσάι με λεμόνι και μέλι. Χαστούκισε τον εαυτό σου. Συγκεντρώσου!». Έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό του να νιώθει οικεία σε όποια γειτονιά ή πόλη και αν βρεθεί. Το έκανε και στην εφηβεία του, όταν έπαιρνε το τρένο και βρισκόταν σε μυστηριώδη μέρη, χωρίς να νιώθει στιγμή φόβο.

Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της ζωής του είναι εκείνες που έχουν διηγηθεί οι άλλοι για εκείνον. Όπως αυτή της Sandra Bullock, με την οποία έπαιξαν μαζί στην ταινία Speed (1994) και είχαν παράλληλα μία σύντομη σχέση. Όταν εκείνη του ανέφερε στο χαλαρό ότι δεν έχει δοκιμάσει ποτέ σαμπάνια με τρούφες, εκείνος δεν το ξέχασε. Έναν χρόνο μετά, ενώ η Bullock καθόταν στο σαλόνι με την κολλητή της και έβαφαν νύχια, ο Keanu έσκασε μύτη με τη μηχανή του και της έφερε σαμπάνια με τρούφες. «Ε πρέπει να τα δοκιμάσεις» της είπε ενώ πέρασαν το απόγευμα στο σαλόνι, βάφοντάς του τα νύχια μαύρα. Λίγο μετά έφυγε. Είχε ραντεβού εξάλλου.

jenny.gr

Ο ίδιος πάντως αποδίδει την καλή επικοινωνία με τους γύρω του στο τρόπο που μεγάλωσε, αλλά θεωρεί ότι η φύση έχει παίξει τον ρόλο της. «Σίγουρα το μεγάλωμά μου εξηγεί πολλά, αλλά είχα μεγάλη ενσυναίσθηση από πολύ μικρή ηλικία». Λατρεύει τον κινηματογράφο και δεν έχει κανένα θέμα με το να δει 3 ταινίες σε αίθουσα, back to back. Ο ίδιος εξάλλου μετρά 68 δικές του ταινίες, που ανήκουν σε όλα τα είδη. Ποιες 3 θα σου πρότεινε να δεις σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα ποιος είναι ο Keanu Reeves (και μάλλον είσαι εξωγήινος); «3 ε; Χμμ. Θα έλεγα την τριλογία Matrix, τον Δικηγόρο του Διαβόλου και το Point Break για λίγη δράση. Να ξεκινήσει με τα εύκολα». Ο ίδιος πάντως πήγε να δει το 3ο μέρος του John Wick επειδή φοβήθηκε ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και ήθελε να δει τις αντιδράσεις του κοινού. «Πήραμε ποπ κορν και M&Ms με αμύγδαλο. Πρέπει να τρως αλμυρό και γλυκό μαζί».

Ο Reeves είναι ο άνθρωπος που πάντοτε αναζητά κάτι, αλλά όλο αυτό τυλίγεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Θέλει κάθε ταινία να έχει μία σχέση, ένα δράμα, μία περίσταση. Μπορεί να είναι η διάκριση μεταξύ πραγματικότητας και παράλληλου κόσμου. Οτιδήποτε κρατά έναν καθρέφτη μπροστά στον ίδιο και τον βοηθά να πάει πιο βαθιά. Η ζωή του εξάλλου ήταν γεμάτη απώλειες. Ένας πατέρας που ήταν σχεδόν πάντα απών, η σύντροφος και το αγέννητο παιδί τους, ο καρδιακός φίλος του, River Phoenix. «Είναι πολύ περίεργο το να μιλάω για εκείνον σε παρελθοντικό χρόνο. Για εμένα είναι στο παρόν. Γενναίος, δημιουργικός, τρυφερός, γεμάτος έμπνευση. Μου λείπει».

Η Winona Ryder έχει παίξει μαζί του σε 4 ταινίες και προσπαθεί να εξηγήσει το μυστήριο που λέγεται Keanu Reeves. Λέει ότι είναι πάντα έτοιμος να βουτήξει σε ανεξερεύνητα νερά, να σου διηγηθεί την ιστορία χωρίς να χαθεί η μαγεία του μυστηρίου. Και η Sandra Bullock ελπίζει ότι θα ξαναβρεθούν σε μία ταινία, στα βαθιά γεράματα, μέσα από ένα road trip. Όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή του, τον αγαπούν. Βαθιά, αληθινά και χωρίς εξήγηση. Επειδή ξέρει και εκείνος πώς να τους αγαπά. Πώς να είναι παρών, ακόμα και όταν εξαφανίζεται.

Πηγή φωτογραφιών: Esquire
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.