CELEBRITIES

«Αν οι Queen ξεκινούσαν τώρα, θα έπρεπε να έχουν έναν trans»: Όποτε μιλάει ο Brian May, ο Freddie Mercury κάπου γελάει


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Νοεμβρίου 2021

«Αν οι Queen ξεκινούσαν τώρα, θα έπρεπε να έχουν έναν trans»: Όποτε μιλάει ο Brian May, ο Freddie Mercury κάπου γελάει

Μας έχουν πει πολλές φορές να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Επίσης μας έχουν πει ότι δε χρειάζεται να έχουμε άποψη για όλα. Μαντέψτε σε ποιον μάλλον δεν τα είπε ποτέ κανείς αυτά: Στον Brian May

Ο κιθαρίστας των Queen κατέκρινε τα BRIT Awards που αφαίρεσαν τις έμφυλες κατηγορίες από τα βραβεία τους, ενώ είπε ότι ο Freddie Mercury θα έβρισκε «δύσκολη» τη μουσική βιομηχανία, όπως έχει διαμορφωθεί. 

«Για παράδειγμα, ο Freddie ήταν από τη Ζανζιβάρη, δεν ήταν Βρετανός», είπε στη Sun. «Δεν ήταν λευκός – κανείς δε νοιάζεται, κανείς, ποτέ δεν το συζήτησε».

«Ήταν μουσικός, ήταν φίλος μας, ήταν αδελφός μας. Δεν έπρεπε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε: Α, πρέπει να συνεργαστούμε; Έχει το σωστό χρώμα; Έχει τον σωστό σεξουαλικό προσανατολισμό; Τίποτα από αυτά δε συνέβη και τώρα είναι τρομακτικό που πρέπει να υπολογίζεις τα πάντα».

Αν είχε σταματήσει εκεί, δεδομένης της ηλικίας του, δε θα ασχολούταν κανείς. Αλλά όχι. Είπε ότι «αν ξεκινούσαμε το 2021 θα αναγκαζόμασταν να έχουμε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος και φύλου. Και θα έπρεπε να έχουμε έναν τρανς».

Χαρακτήρισε, έπειτα, «τρομακτική» την αλλαγή στα BRIT Awards, λέγοντας ότι «έγινε χωρίς σκέψη». Την ίδια άποψη μοιράζονται και άλλοι συντηρητικοί Βρετανοί – ο Piers Morgan, για παράδειγμα, ο οποίος αποκάλεσε την κίνηση «σκουπίδι». 

Μία μικρή υπενθύμιση. Ο Brian May δεν είναι ο cool παππούς που θέλει να φαίνεται. Κι ας συνεργάστηκε κάποτε με τον Freddie Mercury, ο οποίος ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του. 

Το 2019, υπερασπίστηκε τον σκηνοθέτη της ταινίας Bohemian Rhapsody, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων αγοριών. Είχε δηλώσει ότι ήταν «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» - ζήτησε συγγνώμη όταν είδε ότι προκάλεσε την οργή του διαδικτύου. Και φέτος, τον Μάρτιο συγκεκριμένα, στήριξε τον οδηγό του που κατηγορήθηκε για κακοποίηση ανηλίκου από το 1999 έως το 2006. «Τον αγαπώ και τον πιστεύω», είχε πει. Την ώρα που το θύμα έγραφε στο ημερολόγιό του πως «με έκανε να αμφιβάλλω για το μυαλό μου».
 

Διαβάστε ακόμη: Ο Dave Chappelle απάντησε στην trans κοινότητα του Netflix και ευχόμαστε να μην το είχε κάνει

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.