CELEBRITIES

Τα Barbados αποκήρυξαν την Ελισάβετ και έκαναν τη Rihanna εθνικό ήρωα. Καλό μήνα είπαμε;


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Δεκεμβρίου 2021

Τα Barbados αποκήρυξαν την Ελισάβετ και έκαναν τη Rihanna εθνικό ήρωα. Καλό μήνα είπαμε;
Τα Barbados αποχαιρέτησαν την Ελισάβετ για πάντα – το τελευταίο μεγάλο πλήγμα που δέχεται, μεγαλύτερο ακόμη από τον τίτλο «Γιαγιούλα της Χρονιάς» που κάποιοι προσπάθησαν να της δώσουν. Κι ενώ προσποιείται ότι είναι cool, άνετη, χαλαρή, δίνοντας συγχαρητήρια στη χώρα που επιτέλους έγινε δημοκρατία, η Rihanna ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας (yass Queen, φωνάζουμε από μέσα μας). 

Η RiRi, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο συγκεκριμένο μέρος, απέκτησε τον νέο της τίτλο στις 30 Νοεμβρίου – έτσι, για να τελειώσει καλά ο μήνας και να μπει ακόμη καλύτερα ο επόμενος. Το λέγαμε, είναι η ηρωίδα που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν, αλλά δεν περιμέναμε να γίνει πραγματικότητα. Εκτός από icon, όμως, είναι η μόλις δεύτερη γυναίκα που λαμβάνει τόσο τιμητικό τίτλο.

«Να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι», της είπε η πρωθυπουργός Mia Mottley, την ώρα της απονομής. Σίγουρα θα το κάνει, πετυχαίνει σε όλα.

Τα Barbados είναι το τελευταίο από τα έθνη της Καρϊβικής που αποκήρυξαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την Guyana που έγινε δημοκρατία το 1970, το Trinidad και το Tobago (1976) και τη Δομινικανή Δημοκρατία (1978). Πέρασαν 400 χρόνια ως κράτος-μέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας, ενώ μόλις απέκτησαν πρόεδρο που (να και κάτι ακόμη εξαιρετικό) είναι γυναίκα. Η Lilibet, βέβαια, παραμένει αρχηγός κράτους στην Jamaica, τη Grenada, τις Μπαχάμες, το Belize και τη St Lucia.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS