CELEBRITIES

Ο Elon Musk είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς». Τώρα μπορεί να τα παρατήσει όλα και να γίνει influencer


Στεφανία Παπαδημητρίου

14 Δεκεμβρίου 2021

Ο Elon Musk είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς». Τώρα μπορεί να τα παρατήσει όλα και να γίνει influencer
Μετά τον χωρισμό από την Grimes και το κακό κούρεμα, ο Elon Musk γίνεται «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Ήρθε πάλι η εποχή. Το περιοδικό Time επέλεξε το φετινό «Πρόσωπο της Χρονιάς». Τον άνθρωπο που «άφησε το στίγμα του το προηγούμενο 12μηνο». Κι ήταν ένα δωδεκάμηνο που μόνο αδιάφορο δε θα χαρακτηρίζαμε. Μετάλλαξη Δέλτα, μετάλλαξη Όμικρον. Ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η «Μεγάλη Παραίτηση». Γυναικοκτονίες. Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Έγιναν τόσα και ένας άνθρωπος κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Elon Musk.

Στο παρελθόν, «Πρόσωπα της Χρονιάς» υπήρξαν ο Donald Trump, ο Joseph Stalin και ο Hitler. Η Greta Thunberg και ο Martin Luther King Jr. Τι έκανε, άραγε, ο Musk για να αξίζει τον τίτλο; Εντάξει, παρουσίασε το SNL και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trolls του Twitter. Χώρισε με την Grimes και άλλαξε τα μαλλιά του.

Το Time εξήγησε τι άλλο, πιο σοβαρό, κατάφερε. «Το Πρόσωπο της Χρονιάς δείχνει επιρροή και λίγοι άνθρωποι άσκησαν περισσότερη επιρροή από τον Musk στη Γη, και πιθανότατα έξω από αυτήν. Το 2021, ο Musk δεν έγινε απλώς ο πλουσιότερος άνθρωπος, αλλά και το πλουσιότερο παράδειγμα μαζικής αλλαγής στην κοινωνία μας. Από τον Jeff Bezos της Amazon μέχρι τον Mark Zuckerberg του Facebook που έγινε Meta, η χρονιά μας έδειξε ότι, σε μια εποχή που αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για την ανισότητα που όλο και μεγαλώνει, οι ζωές μας και πολλές από τις βασικές δομές γύρω τους εξαρτώνται από τα προϊόντα, τις προτεραιότητες και τους στόχους των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου».

«Για τη δημιουργία λύσεων σε μία υπαρξιακή κρίση, για την ενσωμάτωση των πιθανοτήτων και των κινδύνων της εποχής των τιτάνων της τεχνολογίας, για την καθοδήγηση της κοινωνίας στις πιο θαρραλέες και ταραχώδεις μεταρρυθμίσεις, ο Elon Musk είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021».

Tώρα μπορεί να κάνει πράξη την ιδέα του. Να τα παρατήσει όλα και να γίνει influencer.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS