CELEBRITIES

Penelope Cruz: «Θέλω να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου»


JTeam

31 Ιανουαρίου 2022

Penelope Cruz: «Θέλω να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου»
Η πρωταγωνίστρια του κοινωνικού μελοδράματος, Parallel Mothers, Penelope Cruz, μιλάει για την ανυπέρβλητη δύναμη της μητρικής αγάπης και τη σημασία του να θέτει συναισθηματικά όρια ανάμεσα στην υποκριτική και την πραγματική της ζωή.

H Penelope Cruz από τότε που έγινε μητέρα δύο παιδιών (του 11χρονου Leo και της 8χρονης Luna) έχει επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες στη ζωή της. Αυτό υποστηρίζει άλλωστε και στην πρόσφατη συνέντευξή της στο βρετανικό Harper's Bazaar με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Parallel Mothers που είναι μια ωδή στη μητρότητα και τη γυναίκα.

Όπως εξηγεί: «Δεν κάνω μακρινά ταξίδια και προσπαθώ να δουλεύω στην πόλη που ζούμε όσο μπορώ επειδή θέλω να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου. Έχω υπάρξει τυχερή σε αυτό και ελπίζω να συνεχιστεί γιατί είναι σαν στοίχημα, το να προσπαθώ να ισορροπήσω και τα δύο».

H έβδομη συνεργασία της με τον Pedro Almódovar είναι ένα κοινωνικό μελόδραμα στα ισπανικά που εξερευνά με μια διεισδυτική ματιά τη φύση της μητρότητας κι εστιάζει σε δύο single γυναίκες, την Janis και την Ana, οι οποίες θα γνωριστούν στον θάλαμο ενός νοσοκομείου όπου και πρόκειται να γεννήσουν.

Οι δύο πρωταγωνίστριες θα αναπτύξουν ένα ισχυρό δέσιμο ανάμεσά τους καθώς η καθεμία καλείται να διαχειριστεί με τον δικό της τρόπο τον ρόλο της ως μητέρα. Η Cruz υποδύεται τη Janis, η οποία είναι φωτογράφος και λίγο πριν φύγει η δεκαετία των 30 μένει τυχαία έγκυος αλλά αποφασίζει να κρατήσει το μωρό. Από την άλλη, η συμπρωταγωνίστρια της, Milena Smit, υποδύεται την έφηβη Ana, η οποία γίνεται μητέρα μετά από σεξουαλική κακοποίηση, χωρίς να είναι σίγουρη για την απόφασή της να κρατήσει το μωρό.

Η δύναμη του σεναρίου για την Cruz κρύβεται στο πώς περιστρέφεται γύρω από τη μητρότητα με λεπτότητα, διακριτικότητα κι ευαισθησία. «Μου αρέσει το γεγονός ότι παρουσιάζει όλους τους διαφορετικούς τρόπους του να γίνεσαι μητέρα χωρίς να σε κρίνει».

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για τη δυσκολία του να αποφορτίζεται κάθε φορά από τον συγκεκριμένο ρόλο και να επιστρέφει στη δική της πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να μην εμπλέκεται τόσο συναισθηματικά, θέτοντας όρια αν και ξέρει πως τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να το εφαρμόσει.

Όπως περιγράφει: «Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή και μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια τα δικά σου τραύματα, οι δικοί σου φόβοι, ο τρόπος που αγαπάς. Όλα αυτά αναδύονται, είτε το θες είτε όχι». Το γεγονός ότι έχει παιδιά, έκανε τον ρόλο της ως Janis μια πιο επώδυνη εμπειρία σύμφωνα με την ίδια, αλλά παράλληλα τη βοήθησε να καταλάβει σε πιο έντονο βαθμό πώς είναι να αγαπάει και να εκφράζει τους φόβους της ως μητέρα.

Η μητρότητα όπως δηλώνει, την άλλαξε ριζικά από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε ο γιος της. «Ακόμη και για κάποια σαν εμένα, που ήξερα από πολύ μικρή ότι ήθελα παιδιά, το πρώτο διάστημα είναι σοκαριστικό» αλλά όπως προσθέτει: «Είναι το καλύτερο πράγμα γιατί σημαίνει ότι δεν θα ξαναβάλεις ποτέ πρώτο τον εαυτό σου. Το να σκέφτεσαι πρώτα κάποιον άλλον είναι τόσο υγιές και δείχνει από πού πηγάζει μέρος της ευτυχίας».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Splash News

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.