CELEBRITIES

Η Penelope Cruz δεν θα επιτρέψει στα παιδιά της να έχουν social media μέχρι τα 16 και εξηγεί γιατί


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2021

Η Penelope Cruz δεν θα επιτρέψει στα παιδιά της να έχουν social media μέχρι τα 16 και εξηγεί γιατί
Splashnews
H Penelope Cruz σε συνέντευξή της μίλησε ανοιχτά για τους λόγους που θέλει να προστατεύσει τα παιδιά της από τα social media, τουλάχιστον μέχρι τα 16.

Πολλοί γονείς είναι αρκετά επιφυλακτικοί απέναντι στα social media καθώς αρκετές έρευνες συνδέουν την ψυχική υγεία των παιδιών με τη χρήση τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους γονείς, είναι και αρκετοί διάσημοι όπως η Penelope Cruz, η οποία εξήγησε πρόσφατα τους λόγους που προτιμά να κρατά αποστασιοποιημένα τα παιδιά της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 47χρονη star μαζί με τον σύζυγό της, Javier Bardem, δεν αφήνουν τον 10χρονο γιο τους, Leo και την 8χρονη κόρη τους, Lena να χρησιμοποιούν smartphones ή δημοφιλείς εφαρμογές των social media ακριβώς επειδή αισθάνονται ότι δεν υπάρχει καμία προστασία των παιδιών όταν είναι online και αυτό τους κάνει να νιώθουν ότι τα ίδια γίνονται «πειραματόζωα».

Η Cruz μοιράστηκε με το κοινό τις σκέψεις της στο CBS Sunday Morning, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι ούτε η ίδια είναι fan των social παρόλο που είναι εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας πάνω από 3 δεκαετίες. «Έχω μια πολύ παράξενη σχέση με τα social media, τα χρησιμοποιώ με πολλή προσοχή και για λίγο. Υπάρχει κάτι που δεν βγάζει πολύ νόημα και επηρεάζει σίγουρα τις νεότερες γενιές. Νιώθω πολύ άσχημα για όσους τα χρησιμοποιούν στην εφηβεία».

«Είναι σαν να γίνεται ένα είδος πειράματος πάνω τους», προσθέτει, λέγοντας: «Ας δούμε τι θα συμβεί αν αφήσουμε να εκτεθεί ένα 12χρονο κορίτσι στον κόσμο της τεχνολογίας. Η έλλειψη προστασίας αυτού του κοριτσιού που βάζει στη ζωή του τα social media όσο εκείνο αναπτύσσεται, επηρεάζει σημαντικά το πώς βλέπει το ίδιο τον εαυτό του, κυρίως αν έχει πέσει θύμα bullying. Είναι τόσα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μας παιδική ηλικία».

Η ηθοποιός είναι επίσης πολύ αυστηρή με τη χρήση που επιτρέπει να κάνουν τα παιδιά της στα κοινωνικά μέσα. «Είμαι πολύ σκληρή με την τεχνολογία όταν πρόκειται για τα παιδιά μου. Θα δούμε μαζί ταινίες και παιδικά αλλά δεν θα τους επιτρέψω να έχουν κινητά μέχρι να μεγαλώσουν κι άλλο, και φυσικά όχι social μέχρι να γίνουν 16. Έτσι νιώθω ότι προστατεύω την ψυχική τους υγεία αλλά βλέπω ότι ανήκω στη μειονότητα. Δεν ξέρω».

Η Cruz έχει μάλιστα αναφερθεί και στον λόγο που δεν δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών της. Όπως είχε δηλώσει το 2017 στην The Telegraph: «Δεν θα δείτε ποτέ φωτογραφίες των παιδιών μου στο Instagram. Δεν θα το κάνω ποτέ. Νιώθω ότι έχω καθήκον να προστατεύσω την ιδιωτικότητά τους».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.