CELEBRITIES

Σε περίπτωση που δεν είχατε αρκετά προβλήματα, ο Elon Musk θέλει να φτιάξει νέα πλατφόρμα social media


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Σε περίπτωση που δεν είχατε αρκετά προβλήματα, ο Elon Musk θέλει να φτιάξει νέα πλατφόρμα social media
Ο Elon Musk σκέφτεται πράγματι να το κάνει στην πράξη για να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου

Αν πιστεύετε ότι έχετε την όρεξη να ασχοληθείτε και με κάτι άλλο αυτή την περίοδο πέρα από τα προβλήματά σας, η πιθανή απόφαση του Elon Musk να δημιουργήσει μια δική του πλατφόρμα social media, είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσετε μια παραπάνω σκοτούρα.

Όπως έγραψε σε ένα tweet το Σάββατο: «Δεδομένου ότι το Twitter θεωρείται δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς την ελευθερία. Τι πρέπει να γίνει;».

Φαίνεται ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά αφού στη συνέχεια, ρώτησε αν απαιτείται μια νέα πλατφόρμα. Όπως υπενθυμίζει και το CNN, βάσει συμφωνίας που είχε κάνει από το 2018 με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Musk πρέπει να λαμβάνει προέγκριση από άλλα στελέχη της Tesla πριν δημοσιεύσει tweets για την εταιρεία.

Ο ίδιος όταν τον Νοέμβριο ρώτησε τους followers του στο Twitter αν έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του έστειλε κλήτευση από την SEC επειδή η ερώτηση της δημοσκόπησης προκάλεσε πώληση μετοχών. Τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έκανε λόγο για «παρενόχληση».

Αν τελικά ο Elon Musk δημιουργήσει δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα του θα μπει σε μια λίστα με δημόσια πρόσωπα και εταιρείες τεχνολογίας που αφήνουν τα κλασικά δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες για να υπερασπιστούν την «ελευθερία του λόγου».

Ως εναλλακτικές στα μεγάλα δίκτυα των social media έχουν εμφανιστεί επίσης τα Rumble, Parler και Gettr. Τώρα μένει να δούμε αν τελικά ο Musk πέρα από λόγια, το κάνει και στην πράξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.