ΣΤΙΛ

Oscars 2022: «Γυμνός χωρίς εμάς» - Tι σήμαινε το μήνυμα στα ρούχα της νικήτριας Jenny Beavan


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Oscars 2022: «Γυμνός χωρίς εμάς» - Tι σήμαινε το μήνυμα στα ρούχα της νικήτριας Jenny Beavan
Η βραβευμένη ενδυματολόγος βρήκε ευκαιρία να κάνει μια δήλωση στο κόκκινο χαλί των βραβείων και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα.

Η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας Cruella, Jenny Beavan, ήταν ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς των Oscars 2022, και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Καλύτερα Κοστούμια». Η σπουδαία ενδυματολόγος, χρησιμοποίησε την υποψηφιότητά της για Όσκαρ ως ευκαιρία για να κάνει μια δήλωση στο κόκκινο χαλί των βραβείων και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα.

Για την περίσταση, η 11 φορές υποψήφια για Όσκαρ και δύο φορές νικήτρια φόρεσε ένα αποδομημένο σμόκιν και ένα λευκό πουκάμισο πάνω στο οποίο ήταν ζωγραφισμένες στο χέρι μια φιγούρα, ένα περιστέρι και οι λέξεις «Γυμνός χωρίς εμάς». Το slogan προέρχεται από το κίνημα του Σωματείου Σχεδιαστών Ενδυματολογίας που αγωνίζεται για «αμοιβές ανάλογες με την οικονομική και δημιουργική αξία της παραγωγής τους», σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους. Θέλησε έτσι να θίξει το ζήτημα των αμοιβών στο κλάδο της.

Jenny.Gr
Photo credit: Getty/Ideal Images

Την τελευταία φορά που κέρδισε το Όσκαρ ήταν για τη δουλειά της στο Mad Max: Fury Road πριν από έξι χρόνια, όπου είχε κάνει επίσης ένα fashion statement με μπότες, παντελόνi και ένα biker jacket με νεκροκεφαλές.

Όμως, παρά το γεγονός ότι κέρδισε, είπε στον δημοσιογράφο των New York Times Kyle Buchanan ότι ήταν ακόμα νευρική. «Είχα μια πολύ άσχημη νύχτα όπου χρειάστηκε να μάθω που ήταν το μπάνιο. Αλλά είμαι καλά τώρα. Ήπια νερό και έφαγα ένα μπισκότο.»

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Beavan είπε στο Vanity Fair ότι ενώ είναι ενθουσιασμένη που την αναγνωρίζουν ξανά από την Ακαδημία, απεχθάνεται να ντύνεται. Αλλά πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που είναι υποψήφια για τη θεαματική, υπερσύγχρονη μόδα της Cruella, «θα προσπαθήσει» όσον αφορά το στιλ της για τα Όσκαρ. «Αλλά είμαι αρκετά απασχολημένη, οπότε μην ενθουσιάζεσαι». Από όσα είδαμε, πάντως, τα κατάφερε περίφημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.