CELEBRITIES

H Sienna Miller για την τοξική κουλτούρα των tabloids: «Αυτό που βίωναν οι γυναίκες, ήταν κόλαση»


Στεφανία Παπαδημητρίου

24 Απριλίου 2022

H Sienna Miller για την τοξική κουλτούρα των tabloids: «Αυτό που βίωναν οι γυναίκες, ήταν κόλαση»
«Κάνεις δημόσιες εμφανίσεις ενώ είσαι συντετριμμένη. Προσπαθείς να μη σπάσεις. Κι όλα αυτά ενώ σε κοροϊδεύουν και σε εξευτελίζουν»

Η Sienna Miller έχει επιστρέψει δυναμικά στην υποκριτική και πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, The Anatomy of a Scandal. Υποδύεται τη σύζυγο ενός υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης και η ίδια βρίσκεται στο επίκεντρο – είναι η «θλιμμένη σύζυγος», άλλωστε.

Η ίδια, γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς είναι να παλεύεις με τα tabloids. Το 2005, όταν ξεκίνησε η σχέση της με τον Jude Law, τη χαρακτήριζαν ως style icon και «βασίλισσα του boho chic», οι φωτογράφοι ακολουθούσαν κάθε της κίνηση, η ζωή της έγινε δημόσια χωρίς να τη ρωτήσει ποτέ, κανείς. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Observer, ήταν «μια ηθοποιός και μοντέλο που πουλούσαν σαν κρέας στην αγορά της showbiz». Για εκείνη τη δύσκολη εποχή μίλησε στον Guardian και αποκάλυψε πώς βίωσε το πιο σκληρό πρόσωπο της δημοσιότητας.

Ήταν 23 ετών όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για την εγκυμοσύνη της. Έπαιζε σε θεατρική παράσταση τότε – εμφανιζόταν 8 φορές την εβδομάδα μπροστά σε 800 άτομα, πανικόβλητη που όλοι είχαν διαβάσει τα δημοσιεύματα της The Sun που, πολύ σωστά, ανέφεραν ότι δεν είχε φτάσει ακόμη στη 12η εβδομάδα κύησης. Κοιτώντας πίσω, αναγνωρίζει πόσο σκληρό ήταν όλο αυτό.

«Κάνεις δημόσιες εμφανίσεις ενώ είσαι συντετριμμένη. Προσπαθείς να μη σπάσεις. Κι όλα αυτά ενώ σε κοροϊδεύουν και σε εξευτελίζουν. Ειλικρινά, ήταν κόλαση».

Εκείνη την εποχή, όλοι την υποτιμούσαν. Ήταν ταλαντούχα, φωτογραφιζόταν στο εξώφυλλο της Vogue – κι όμως, την αντιμετώπιζαν απλώς ως «σύντροφο του Jude Law», τον οποίο όλοι έπαιρναν στα σοβαρά, ως καλλιτέχνη. Δεν έφταιγε αυτό που την έριξαν σαν πρόβατο στη σφαγή, όταν μαθεύτηκε πως ήταν έγκυος. H είδηση έγινε γνωστή όταν η The Sun απέκτησε πρόσβαση σε αρχεία του γυναικολόγου της – η δικαστική της διαμάχη με το έντυπο έληξε πρόσφατα, με διακανονισμό.

Η δημοσιογράφος Rebekah Brooks είχε καλέσει τον μάνατζερ της Miller και είχε πει ότι ήξερε πως η ηθοποιός περίμενε παιδί και, πιθανότατα, είναι το άτομο που διέρρευσε τη φήμη στον Τύπο.

«Το ήξεραν κυριολεκτικά οι τρεις κολλητές μου και κανείς άλλος. Δεν άργησα να καταλάβω πως η Sun είχε στα χέρια της αρχεία του γιατρού μου – πώς το κατάλαβα; Με πήρε εκείνος τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε στείλει τα έγγραφα που του είχα ζητήσει – δεν είχα ζητήσει τίποτα».

Ήταν 23 ετών, βρισκόταν στο πολύ αρχικό στάδιο της κύησης, δεν ήταν σίγουρη πως ήθελε να γίνει μητέρα. Ναι, αγαπά την κόρη της όσο τίποτα, όμως δεν σκέφτηκε ποτέ καθαρά. Ολόκληρος ο κόσμος ήξερε ότι περίμενε παιδί, κανείς δεν τη ρώτησε πώς ένιωθε για αυτό.

«Ήταν τόσο το άγχος. Τότε, έχασα κάθε ικανότητα να σκεφτώ καθαρά. Ήμουν σε απόλυτο πανικό και ήδη πονούσα πολύ», είπε.

«Ήταν τόσο τοξικό. Εκείνες οι μέρες – η φρενίτιδα, η τρέλα του τι περνούσαν οι γυναίκες, συγκεκριμένα… Κοιτώντας πίσω, μοιάζει με παράξενη ταινία. Ένα άλλο σύμπαν».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.